You are here: Home » Episoade » Peri albi
Peri albi

Peri albi

Joi am fost să mă tund puțin, trecuseră deja 5 luni de la ultima vizită la coafor și era nevoie de o reîmprospătare. Din păcate, stilistul meu era la munte așa că am fost nevoită să mă programez la altcineva. Urăsc schimbările de genul acesta, sunt o persoană tipicară și chisată, a creature of habit, și mi-e groază de small talk. Dar, în fine, nemulțumitului i se ia darul, așa că am acceptat cu ezitare. Desigur, a mers pe cât de bine mă așteptam.

Duduia, dealtfel bine intenționată, m-a cam enervat. În primul rând, nu a înțeles că eu sunt pro-natural: a văzut că nu sunt vopsită, că părul meu este așa cum l-a lăsat natura (finally!!! după ce m-am chinuit 5 ani sau mai bine) și cu toate astea a încercat să-l schimbe, deși e frumos (în opinia mea umilă). Ca să mă salveze de chinul spălatului și uscatului la 2 zile, având în vedere cât este de des și de lung, mi-a recomandat să folosesc șampon uscat pre-ven-tiv! Nu ca soluție atunci când părul deja arată slinos, ci după spălare, când porii sunt deschiși și pielea e curată, numai bine s-o înfofolesc în talc și s-o agresez cu alcool. Good thinking! Astfel sigur se va îngrășa mai repede, ca metodă de auto-apărare. În fine. Mulțumesc, o să încerc, bla bla, ca să scap.

Cât m-a uscat m-a tras de păr și mi-a înfipt perii de la … perie (dooh) în cap de-am crezut că mă ridic să-i dau una. Este o stilistă mega recomandată și dealtfel experimentată, dar a avut o zi proastă ori nu mi-a plăcut ori nu ne-am potrivit, nuș’. Înaintea mea a fost o femeie care și-a vopsit cele 3 șuvițe de păr, tunse bob scurt. Nu vreau să fiu rea, Doamne fere, ăla e părul cu ăla lucrăm, dar are relevanță pentru că în cazul meu a zis că se încurcă. Da, normal, dacă mă compari cu duduia de dinainte, la care nu prea avea ce să se încâlcească, probabil că așa e. În plus, înainte de spălat nu m-a pieptănat nimeni, nici la uscarea superficială, și când mi-a zburat coama în toate direcțiile normal că s-au înnodat câteva capete.

Dar nimic din toate astea nu contează, nu mai merg la ea și gata, m-a tuns bine și a fost politicoasă. Ceea ce a pus capac a fost ultima recomandare: în timp ce mă coafa a observat că am niște fire albe. Nu multe, dar există, se văd dacă te uiți cu atenție. Nu e deloc deranjant, nici pentru mine nici pentru alții, nu mi-a zis nimeni niciodată ceva despre asta, și nu din cauză că-mi sunt menajate sentimentele. În fine, mă lungesc degeaba. Uitându-se așa la mine, văzând un păr natural și sănătos, des și cu fir gros, nevopsit și nedeteriorat de placă&co, mi-a zis: ”nu știu cât mai poți să stai așa, în curând o să trebuiască să vii să te nuanțezi”.

Cât mai pot să stau așa? Toată viața! E obligatoriu vopsitul? Aaa, dacă mi-ar fi crescut rădăcinile și ar fi arătat oribil, poooate că aș fi acceptat recomandarea, dar dacă sunt 100% naturală nu văd de unde și până unde este așa o necesitate. La urma urmei, fiecare face ce vrea cu părul și e treaba ei să recomande că deh, de-acolo își câștigă pâinea, dar felul în care a spus-o, așteptările astea stupide din partea femeilor mă scot din minți. Adică femeile să se vopsească atunci când albesc, dar bărbații nu? E musai să-mi fac și unghiile cu semipermanent? Să mă machiez zilnic? Să port pantofi cu toc și sutien? Să-mi pun gene false? Sau ce? Nu sunt acceptată în societate?***

Spun asta pentru că atâta timp cât un om este îngrijit și arată sănătos, poate că nu are nevoie de zorzoane. Dacă aveam un păr ars de permanent sau pământ sub unghii, dacă sufeream de obezitate morbidă sau nu mă spălam, aș fi înțeles necesitatea unor sfaturi sau critici constructive. Dar așa, mi s-a părut aiurea. Să încep iar să mă nuanțez sau vopsesc, ca să am motive să merg să dau o căruță de bani periodic? Să-mi stric părul pe care de câțiva ani de zile mă chinui să-l aduc înapoi la starea sa sănătoasă? Yeah, right. Asta ca să nu mai spun că stilul curent se îndreaptă oricum spre natural, și mie îmi place ideea de-a avea (mai încolo) părul grizonat dar sănătos. Uite, pun și o poză, ca să înțelegeți despre ce e vorba. Știu că nu e realistă, whatever.

Photo: Getty Images

 

Mai multe femei curajoase și reale aici: link & link & link

sursă foto principală articol

***Gândeam lucrurile astea la 20 de ani, dar am depășit momentul, așa cum ar fi trebuit să facă și stilista, care dealtfel e mai în vârstă decât mine. Câtă înțelepciune pe capul meu… 😀

About anne

Inimă tânără, suflet bătrân.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top