You are here: Home » Episoade » Timp și priorități. Varianta 2019.
Timp și priorități. Varianta 2019.

Timp și priorități. Varianta 2019.

Am mai zis din când în când că nu prea mai am timp și sunt convinsă că vreo doi oameni care au citit s-au gândit ”ce mai face și asta așa important de se plânge? alții lucrează mai mult sau au și altele pe cap și nu se vaită”. Problema mea este că la ora actuală am prea multe pasiuni.

Acum câțiva ani nu-mi plăcea nimic. Nu aveam nici o activitate  preferată sau măcar relaxantă, stăteam ca un cartof în beci de-mi dădeau mustăți. Mă uitam la filme și seriale și băgam bere și semințe. Nu chiar, glumesc. Cu semințele, în rest e adevărat. =)))

Dar odată ce mi-am reîmprospătat condiția fizică și m-am apucat de sală, am descoperit cât de minunat este să fac ceva cu viața mea și mai ales corpul meu. Așa că am zis să încerc și niște munte, și-a fost frumos. Apoi o bicicletă, și aia a devenit o mare dragoste de-a mea. Uneori fac yoga, mă simt excelent după. Recent m-am apucat și de alergat, dar n-o să mint, nu e pentru mine, fac asta doar ca să fiu mai vioaie la munte la vară, nu e o activitate pentru încheieturile mele – decât dacă adăugăm cuvântul ”distrugere” în mix. Desigur, se știe deja că ador makeup-ul și mă simt foarte bine când croșetez, dar iată că anul acesta n-am alocat mai deloc timp acestor hobby-uri. N-am avut de unde până acum. Asta ca să nu mai spun că mai demult ieșeam prin oraș să facem poze, dar acum camera este utilizată doar în excursii.

Muncesc de luni până vineri, 40 de ore pe săptămână ca tot omul. Mai am și de făcut mâncare constant (whole food plant based, dooh) și de spălat haine (mai ales că e x4 – doi oameni, haine de zi cu zi și haine de sport). Și de făcut ceva ordine și curățenie prin casă. Asta face toată lumea, da? Pe lângă astea, o dată la 2 zile mă duc la sală și, deci, mă spăl pe păr – seara e compromisă. În weekend-urile cu vreme bună ieșim mereu afară cu bicicleta sau la plimbare sau, din păcate, la cumpărături. Colac peste pupăză, mi-am propus să citesc măcar o carte pe lună. Așa că …

Pasiunile mele sunt consumatoare de timp și de energie și, deși aș putea să strecor și alte chestii în viața mea, pur și simplu nu am chef. Nu vreau decât să mă bucur de sănătatea mea și de libertate, dar mai ales și mai ales de natură. Cât pot de mult. Nu vreau să fac chestii din obligație decât dacă este absolut dar absolut necesar. Nu vreau să pierd vremea cu oameni cu care nu am nimic în comun. Timpul care îmi rămâne aș dori să-l fructific fie odihnindu-mă, fie documentându-mă cu privire la activitățile menționate anterior sau la ceva care să mă ajute să cresc și să mă dezvolt. Ceva cu aplicabilitate în viața mea. De restul lucrurilor nu-mi prea pasă. Îmi pare rău, dar nu-mi pare rău. #sorrynotsorry, știți ce zic?

P.S. : Nu vreau să par o mare sportivă sau disperată de adrenalină, aș minți. Sunt pur și simplu un om care s-a îndrăgostit de natură și care vrea să petreacă din ce în ce mai mult timp afară, făcând mișcare.

About anne

Inimă tânără, suflet bătrân.

One comment

  1. Da! Da! Da!
    Imi place ce am citit, natura, bicicleta, munte, alergare! 😀

    Astept sa scrii despre ce faci in acest an 2019!

    Pana atunci iti doresc un an 2019 plin de plimbari pe munte, cu bicicleta, pe oriunde! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top