You are here: Home » Personal » Mă mir că încă mai trăiesc!
Mă mir că încă mai trăiesc!

Mă mir că încă mai trăiesc!

Ehe, e 2019 și sunt cu un an mai aproape de menopauză. Nu știu ce mi-a venit să zic asta, dar mi se pare un mod amuzant de a începe.

Dar dacă tot veni vorba de degradarea corpului cu fiecare secundă trăită pe acest pământ, vreau să menționez că o singură lună de abuzuri și nesimțire au produs schimbări majore asupra organismului meu. Da, mă refer la decembrie 2018, când fiecare ”porcovăneală” a fost justificată cu sărbătorile și o-dată-n-an, etc. Așa că am început 2019 (pe bune!) cu hotărârea de a nu-mi mai bate joc de mine, și cu gândul la toate mizeriile pe care le-am făcut în perioada de înmugurire a tinereții mele. Acum sunt în perioada verde, dacă se întreba careva. 🙂

Am mâncat și băut orice fel de gunoi chimic posibil, de la fornetti zi de zi la supe la plic și alte rahaturi care creează o dependență fantastică, de la șaorma la 2 noaptea la bere la pet, etc. M-am dat pe față cu orice fel de tâmpenie, în disperarea de a scăpa de acnee. Am luat antibiotice și alte pastile fără să clipesc sau să-mi pese dacă sunt cu adevărat necesare. Am stat degeaba în pat zile în șir, aveam maratoane de uitat la seriale în timp ce mâncam pungi și pungi peste pungi de semințe și snacks-uri și chips-uri și popcorn, fără să beau un strop de apă, ci doar ness și alcool. Asta ca să nu discut despre cum am gestionat niște grave probleme de sănătate, pe alocuri.

Am purtat încălțăminte și îmbrăcăminte care mă strângea, nu-mi venea, nu mă avantaja, mă irita sau chiar mă rănea, etc. Și, desigur, nu-mi păsa de unde vin și unde se duc produsele, înainte și după ce le utilizam. Practic, trăiam în ignoranță totală, ceea ce nu e chiar sfârșitul lumii atunci când abia începi să cunoști lumea, dar deja e obraz gros odată ce ieși în lume să faci ceva cu viața ta. Repetiție intenționată, desigur!

Și nu doar fiindcă nu aveam atât de mult acces la informație ca acum, dar și deoarece nu-mi păsa (nici mie, dar nici celor din jurul meu). Atunci când am început să aud că ”uleiul ăsta e mai bun” sau ”crema asta e mai eficientă”, am început să-mi pun mai multe întrebări, dar era deja cam târziu, și oricum nu aveam cine știe ce discernământ.  A fost cam târziu pentru pielea mea pârlită de soare și pentru cicatricile de pe obraji care nu-mi vor trece niciodată, dar nu și pentru corpul meu sau pentru păr, de exemplu. Win some, lose some. Mă uit la cine eram acum 3 ani și mă îngrozesc, darămite … ahem, prin liceu sau facultate. Nu m-aș recunoaște. Sau m-aș da cu capul de pereți dacă m-aș întâlni. Una din două.

Ceea ce sunt și fac acum nu este soluția perfectă nici pentru mine, nici pentru altcineva. Dar! ce vreau să spun este că informarea este importantă. Nu vorbesc de revista Cosmopolitan, ci de publicații sau studii decente și respectabile! Dacă ceva nu funcționează, dacă nu te simți bine sau dacă ai probleme grave, cercetează, trecând prin filtrul gândirii și cel al bunului simț, și fă alegeri mai bune! Și dacă îți imaginezi o secundă că ceea ce bagi în gură zi de zi (din prima clipă când ai respirat până când închizi ochii pe veci), de 3 ori pe zi, care este ”dezmembrat” de organism și folosit la crearea de celule noi , ziceam: dacă îți imaginezi  că nu contează, te înșeli amarnic! Dacă apa și aerul nu sunt curate, chiar nu contează ce faci în rest. Dacă nu îți miști corpul, chiar nu contează că ești slab(ă). Dacă ți se pare că exagerez, cred că supraestimezi capacitatea organismului de a contracara toate abuzurile pe care i le aruncăm. Da, ne putem vindeca de o grămadă de chestii, ne revenim, dar asta doar atunci când încetăm să lovim în noi înșine. Dacă am alergie la portocale, de exemplu, nu-mi voi reveni niciodată, cu nici o pastilă, tratament, yoga, spiritualitate, terapie convențională sau nu, dacă nu las dracului portocala aia în pace și-mi văd de viață fără ea. Logic, nu?

Oh well. Acum că m-am mai răcorit, să facem să fie bine!

P.S. : Știu, de fapt, de ce am început cu menopauza. Fiindcă citeam zilele trecute despre beneficiile exercițiilor fizice mai solicitante (cu greutăți sau cu impact, gen sărit coarda) asupra sănătății oaselor. Valabil și pentru flăcăi, deși ei sunt mai feriți.

foto: weheartit.com

 

About anne

Inimă tânără, suflet bătrân.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top