You are here: Home » Util » Curățarea pensulelor și burețeilor de makeup
Curățarea pensulelor și burețeilor de makeup

Curățarea pensulelor și burețeilor de makeup

Am adunat peste 70 de pensule de machiaj și sunt obsedată de microbi și agenți patogeni, așa că putem trage concluzia că mă pricep puțin la curățare, nu? Fiindcă azi nu am foarte mult timp pentru scris (de fapt, în general, în ultima vreme…), o să vă spun despre o mică descoperire.

Întâi și-ntâi, despre pensule: eu le spăl cu șampon obișnuit din supermarket (acum am un Garnier, dar nu curăță bine, deci vă puteți da seama cât de eficient e pe scalp). Le umezesc, le șamponez de două ori și le învârt în podul palmei, ușor. Dacă pensula este plată, imitați mișcările pe care le faceți când o utilizați. Dacă aveți pensule scumpe sau la care țineți foarte mult, nu le lăsați la înmuiat în apă, acest lucru va distruge adezivul, ceea ce va duce la căderea firelor. Dacă nu vă interesează să le păstrați mult timp, faceți cum credeți. 🙂 Pensulele se usucă întotdeauna ”întinse pe spate”, pe un prosop, la aer dar nu la soare. Procesul trebuie să fie cât mai natural – dacă le expuneți căldurii de la uscătorul de păr, de exemplu, acest lucru va distruge adezivul (iar!).

Încercați întotdeauna ca după băiță să le lăsați firele de păr într-o poziție cât mai apropiată de cea firească. Firele naturale își mai revin dacă au fost boțite, dar cele sintetice nu. Dacă s-a strâmbat smocul (la spălare sau în geantă), șansele să recuperați o pensulă cu păr artificial sunt minime.

Și acum, să vă spun de bureței. Sunt niște mizerabili mici pe care îi puteți refolosi de puține ori. Dacă vorbim de un BeautyBlender, normal că n-o să-l aruncați peste câteva zile (acesta fiind  motivul pentru care eu nu mai folosesc Miracle Complexion sponge de la Real Techniques). Burețeii rețin umezeala mai mult timp, nu pot fi curățați în profunzime și sunt un mediu excelent pentru bacterii, etc. În mod normal, ce de formă triunghiulară sau de petală, etc, sunt de unică folosință, dar cum nu toți deținem o mină de diamante și un puț de țiței, eu spun că putem totuși să îi spălăm de vreo două ori înainte să îi aruncăm întru veșnica poluare. Fiind de dimensiuni reduse, se curăță relativ bine, dar depinde și de fondul de ten, produsele cremă, etc.

Oricum, ideal ar fi să aveți mare grijă cu și de ei. Asta e valabil și pentru pensule și, în general, orice vine în contact cu pielea, mai ales în zona ochilor.

La final, descoperirea: burețeii se spală cel mai bine cu Pur. Sau un detergent de vase, în general, deși Fairy face cam multă spumă și nu vrea nimeni să clătească la un răhătel de burete jumătate de oră, cocoșat deasupra chiuvetei și transpirând viguros de la apa fierbinte.

foto

About anne

Inimă tânără, suflet bătrân.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top