You are here: Home » Nostalgic » Blackjack

Blackjack

– Liniste? Pai asta nu e decat in sufletul tau, unde te astepti sa o gasesti inafara?
– O fi. N-o vad momentan. As avea nevoie de un impuls.
– Si?
– Si … am o singura speranta, un singur lucru care ma face sa zambesc atunci cand pun capul pe perna, un singur far pe care-l vad atunci cand cerul e innourat. 
– Si?
– Pai si nu e prostesc sa pariez totul pe o singura mana?
– Joci poker?
– Nu chiar. Dar daca as face-o, sigur as fi cel mai prost jucator. 
– Dar ce joci?
– Blackjack.
– Si?
– Pierd. Cum atlfel? Nu ma pricep la nici un fel de joc, nu ma pricep la oameni, nu stiu cum sa procedez in situatii tensionate, nu stiu sa-mi gestionez valorile si vad distorsionat.
– Si ce vrei?
– As vrea sa ma inveti mai multe, sa pot sa gandesc la fel ca tine, sa stiu, sa cunosc. Tu cum faci asta?
– Eu am suferit enorm, mai mult decat iti poti imagina. Si lectiile astea nu le-am invatat asa de simplu, si nu stiu daca as putea sa-ti explic sa intelegi cum am facut si cum am ajuns la concluzia asta.
– Pari calm si resemnat.
– Sunt un munte de dinamita. Am ales sa-mi controlez emotiile, insa n-au facut decat sa ma aduca intr-un stadiu in care la cea mai mica scanteie nu fac decat sa iau foc. Am ajuns sa iubesc fara sa-mi dau seama, si sa sufar atunci cand obtin lucruri pe care m-am educat si fortat sa mi le doresc. Si spune-mi tu, de ce ai vrea tocmai sfaturile mele?
– Pentru ca merg in directia din care vii tu.
– Pai, du-te inapoi de unde ai plecat. Drumul pe care am mers eu nu este pentru tine, si destinatia este un loc intunecat si chinuitor. 
– Dar arati bine, si curat si senin.
– Doar aparente… Daca am intoarce lumea pe dos, daca interiorul ar deveni exterior si invers, ai vedea cata frumusete sta intr-un chip plans din dragoste si cata uratenie sta in rasul unui om sec de emotii.
– Si care este adevarul?
– Adevarul este in tine, in ceea ce simti. Emotiile tale iti spun ce este real si ce nu. Ceea ce gandesti este educatie si ratiune, ceea ce vezi poate fi inselator, cuvintele sunt facute pentru a fi intoarse si combinate intr-un mod amagitor, si oamenii, asa cum ii vezi, sunt reflexii ale unei laturi a personalitatii lor intr-una a personalitatii tale; faptele lor sunt reactii la stimuli exteriori, si pot fi iluzorii. Nimic din astea nu-i adevarat. 
– Dar tu stii, nu?
– Da, eu le vad in profunzime, le pot deosebi unele de altele, si le pot controla atunci cand vreau. Dar asta imi ia toata energia de care dispun. Si cand obosesc, ma retrag acolo unde nu ma poate influenta nimeni.
– Adica … unde?
– Adica in interiorul meu. Nu las pe nimeni asa de aproape, si atunci stiu ca tot ce am in suflet e autentic si nesupus exteriorului. Stiu care este structura mea de baza, cine sunt eu.
– Si cine esti?
– Discutam mai tarziu, vrei? …

About anne

Inimă tânără, suflet bătrân.

2 comments

  1. wow! super scris. 🙂
    Ti-ai facut blog nou. Imi place mult layout-ul 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top