You are here: Home » Culinar » Zi de naștere. Amintiri, încălțăminte, drojdie și cânepă. Plus migrene.
Zi de naștere. Amintiri, încălțăminte, drojdie și cânepă. Plus migrene.

Zi de naștere. Amintiri, încălțăminte, drojdie și cânepă. Plus migrene.

Trec printr-o perioadă dubioasă, în care (sper) că îmi vindec niște răni vechi și rezolv probleme de demult. Spun asta pentru că îmi fac ordine prin casă (cutia cu amintiri, dulapuri de haine și de bucătărie) și prin suflet, iar activitatea asta îmi dă dureri de cap, deși îmi place. E simpatic să descopăr chestii siropoase din liceu și mă simt excelent aruncând lucruri vechi de care nu mai am nevoie, însă nu sunt foarte tranșantă, nu prea sunt fanul schimbărilor bruște. De exemplu, atunci când cred că îmi plac oarecum anumite haine dar nu le mai port, le depozitez undeva și abia când realizez că nu mi-a lipsit nici una, le donez cu dragă inimă. Și fac la fel cu multe altele. 🙂

Ceea ce vreau să spun este că mă doare capul și că am eliberat niște rafturi prin casă. Nu-mi mai este foame de câteva zile și nu mă pot decide unde să călătoresc anul viitor. Am cumpărat vopsea spray într-o culoare interesantă și tot nu reușesc să vopsesc ceva să văd cum arată în realitate. Am găsit niște Crocși și parcă mi-aș cumpăra, dar nu sunt o prioritate iar la capitolul încălțăminte stau chiar mult prea bine. Atât de bine încât am încercat să vând o pereche de sandale cu toc purtate o singură dată, însă fără prea mult succes. Și mai am o pereche de teniși purtați tot o singură dată, ambele de pe vremea când nu știam ce mărime mi se potrivește. 😀

Aș dori să mai spun că drojdia inactivă este minunată! Se găsesc nenumărate informații despre ea pe net, însă pe mine m-a inspirat Jenny Mustard, pe care o urmăresc și care îmi place tare mult! Fiind vegană, din sculare în culcare îi tot dădea cu nutritional yeast, așa că mi-am luat și acum pot să o recomand mai departe. Are diverse întrebuințări, însă eu o pun în salate și o presar peste paste (alliteration, b*tches). Îmi place gustul, iar la cantitatea pe care o ingerez nu poate fi considerată o sursă de proteine, deși are un profil frumușel. Am citit că ideal ar fi să fie utilizată mai cu zgârcenie, are potențial alergenic sau ceva. Tot pentru un plus de savoare și sănătate, mai recomand și semințele de cânepă, pe care eu una le pun peste supe cremă, fix înainte să mănânc. Nu prea au cine știe ce gust (e fad, dar plăcut), însă informațiile nutriționale m-au convins să-i dau o șansă și nu regret deloc!

Mă opresc aici înainte să-mi plesnească tâmplele. Am luat un analgezic și astept să-mi revin ca să pot să sărbătoresc moșnegește, fiindcă azi e ziua de naștere a celui mai important om din viața mea. Omul meu, cum ar fi, fără de care nu pot trăi.

P.S. pentru persoanele care nu urmăresc blogul pe Facebook: Cred că perioadele care au venit cu provocări ne-au adus cele mai distractive amintiri. Chiar zilele trecute Alfa-Dude încerca să tragă o cutie de după dulap, și eu hop în spate să-l ajut, ca-n povestea cu ridichea uriașă. N-am reușit, fiindcă am izbucnit amândoi în râs. Astea-s lucrurile mărunte care-mi fac viața minunată.

foto: weheartit.com

About anne

Inimă tânără, suflet bătrân.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top