You are here: Home » Episoade » Dacă mi-aș folosi creierul pentru ceva util…
Dacă mi-aș folosi creierul pentru ceva util…

Dacă mi-aș folosi creierul pentru ceva util…

… cred că aș realiza lucruri mărețe. Între timp:

Am plecat de acasă. Oare am închis geamul? Dacă vine o ploaie nasoală o să mă inunde și o să-mi strice toate lucrurile.

Se aud niște zgomote pe casa scării. / Bate cineva la ușă. Probabil un dubios încearc să spargă ușa și să mă jefuiască sau, mai rău, alte lucruri. Să iau un cuțit. Dar dacă îl omor și fac pușcărie, deși e legitimă apărare?

Mufi stă pe pervaz. În orice moment poate să se izbească în plasa de țânțari, aceasta să se deschidă și disperata asta mică să cadă spre o moarte groaznică.

Am palpitații. Dacă stau să mă gândesc mai bine, parcă mă furnică un braț (nu contează care). E clar, am un atac de cord sau ceva grav care o să mă omoare.

S-a făcut verde la semafor. Să trec strada cu grijă, nu se știe când vine un idiot care o să mă spulbere chiar și așa, în legalitate de traversare.

Aud un zgomot noaptea sau Mufi urlă la pereți. Casa asta e bântuită. Oare ce fantomă o fi? E prietenoasă? Pot să o ajut cu ceva, ca să se elibereze și să plece mai departe în drumul ei? Oare e un om căruia i-am greșit și care s-a întors să mă bântuie?

Trece o mașină de Poliție/ Pompieri. Merge în direcția casei mele (sau nu). E clar, am lăsat nenorocitul de laptop în priză și a luat foc, n-am rămas cu nimic pe lumea asta, și nici măcar nu știu dacă am pe mine cei mai buni chiloți.

Am ieșit în soare 10 minute fără protecție. Urmează, desigur, cancer de piele și o să mor ca o proastă pentru că nu mi-a trecut prin cap să mă protejez. Oare care e rata de supraviețuire?

Un individ fumează pe stradă. O să-mi atingă hainele cu țigara, și fix astăzi mi-am propus să-mi iau o cămașă albă nouă sau haine sport care se fac scrum în 3 secunde.

Cobor pe scări. Dacă mi s-au descheiat șireturile, o să mă împiedic și voi ajunge la parter pe bucăți. Probabil că nu se va mai putea face nimic. Dar chiar și așa, voi pătimi într-un spital infect unde voi prinde o bacterie oribilă care o să mă răpună. Sau o să ajung la morgă într-un fel de comă care îi va face pe doctori să creadă că am crăpat. Ar mai fi cu spitalele, dar … să nu insistăm.

Sunt în mașină. Zeci de mii de posibilități de a da colțul.

Astea sunt doar o parte, și sunt despre mine. Mai băgăm la dublu pentru Omul meu, și am mii de Final Destinations în cap. Degeaba, desigur. Câteodată mă uimește cât de creativă pot fi în crearea unor scenarii cel puțin dubioase, cum mă pot lega de orice și cum mă paște tragedia la fiecare pas. Dacă mi-aș folosi creativitatea pentru ceva util, cred că aș face foarte mulți bani. 😀

foto: weheartit.com

About anne

Inimă tânără, suflet bătrân.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top