You are here: Home » Cărți » A reușit să mă enerveze sexul (într-un film)!
A reușit să mă enerveze sexul (într-un film)!

A reușit să mă enerveze sexul (într-un film)!

Acum vreo două săptămâni am citit 12 years a slave, din lipsă de inspirație în materie de lectură și pentru că auzisem că s-a făcut un film și că a fost de succes, bănuiam eu că datorită temei sociale. Și ziceam că am citit și chiar mi-a plăcut, e scrisă într-un stil oarecum naiv care e ușor de parcurs și care m-a prins, mai ales că e un subiect oarecum necunoscut mie. După aia mi-am spus că ar fi interesant să mă uit și la marea și premiata producție cinematografică, deși eram sigură că o să mă enervez că nu respectă cartea.

Daaaar! Cel mai și cel mai tare m-a enervat faptul că filmul începe cu o scenă gen preview, care include ceva sexual, n-am înțeles prea bine în ce context că nu se explică nimic până la final. M-am enervat la culme, în primul rând pentru că nu apare nimic de genul acesta în carte, și în al doilea rând deoarece nu ajută cu nimic povestea și nu are absolut nici o relevanță! Nu influențează povestea sau personajele, nu reprezintă un punct cheie, nu-nimic! E pur și simplu o scenă sexuală pentru că nu se poate un film fără așa ceva!

Eu n-am nimic împotriva sexului. E frumos, natural, intim, este despre comunicare și împărtășire și (auto)cunoaștere, este important în viața oricui, dar nu chiar în orice poveste. Pe bune acum! Da, în 50 shades of Grey este esențial, dar nu și în povestea asta cu sclavi!!! Înțeleg că sexul vinde și că e vorba despre bani la Hollywood, dar chiar nu mai suport să fie vârât cu forța peste tot, mai ales atunci când este inoportun. Tipul acesta care a ajuns sclav își iubea soția și îi era dor de ea, se gândea mereu cum să ajungă înapoi la familia sa, iar în film nici nu se pomenește asta, ba chiar au tras și dubla aia libidinoasă care efectiv îi modifică semnificativ caracterul, dacă e să comparăm cu ceea ce am citit. Și e un aspect important, zic eu.

N-am nimic împotriva sexului în filme. Poate fi frumos, filmat într-un mod creativ și care să aducă un plus de valoare producției, dar asta doar atunci când are o noimă, când înseamnă ceva pentru acțiune sau pentru personaje. Nu cum s-a făcut pentru 12 ani de sclavie, unde s-a potrivit ca nuca-n perete. Părerea mea.

A, da, și filmul este o adaptare penibilă. Chiar și fără scena asta, tot m-a enervat pentru că este absolut insipid, efectiv am irosit 2 ore din viață! Și m-am și ambalat! Uite, de asta îmi plac filmele cu The Rock, pentru că sunt despre acțiune sau aventură, și chiar dacă există și o poveste de dragoste, nu se insistă în halul ăsta pe sexsexsex. Dacă am nevoie de așa ceva, e plin internetul de chestii explicite! Mai avem puțin și ne uităm la pornache fără să avem habar – nu spun să nu facem asta, fiecare știe în dreptul lui, zic doar să fie în cunoștință de cauză.

Ce urmează? Evadare din Auschwitz cu gang bang? în viziune modernă, cum ar fi.

P.S. : Oare cum ar fi un drinking game de fiecare dată când am scris ”enervez”?…

foto: weheartit.com

About anne

Inimă tânără, suflet bătrân.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top