You are here: Home » Episoade » Anexa 1 – Am pierdut orice urmă de speranță (Bătăliile …)
Anexa 1 – Am pierdut orice urmă de speranță (Bătăliile …)

Anexa 1 – Am pierdut orice urmă de speranță (Bătăliile …)

După evenimentele neplăcute de care am povestit în articolul anterior, am dat întâmplător peste ceva interesant în timp ce mă uitam la Dosarele X, sezonul 11, episodul 7 – absolut genial!!! Și eu nu prea folosesc acest cuvânt! Chiar și pentru cei care nu au urmărit nimic cu Mulder și Scully, acest episod poate fi vizionat pentru că nu are neapărat un context legat de serial. Practic, fără alți actori înafara celor 2 protagoniști (exceptând scena finală) și fără prea mult dialog, putem înțelege și simți riscurile unui posibil viitor. M-a impresionat și m-a speriat în același timp.

Episodul începe cu o mică poveste.

A chatbot was introduced on Twitter by Microsoft in 2016, with the idea that it would learn from interactions with humans and then adapt accordingly. But after only 16 hours, it was spewing racist, hateful language, learning from what it saw on the internet. It was shut down. (sursa)

Traducere aproximativă cu ceva completări: Microsoft a creat un chatbot în 2016, cu scopul ca această formă de inteligență artificială să învețe singură, de pe Twitter, despre intracțiunea cu alți oameni, adaptându-se pe parcurs. După doar 16 ore, acest chatbot a devenit super amenințător și a început să lanseze tweeturi pline de ură, rasiste, care instigau la violență, etc. A fost oprit, experimentul fiind un eșec total – nu doar pentru că inteligența artificială nu s-a comportat conform așteptărilor, ci și pentru că suntem atât de răi, ca oameni, încât am corupt acest ”copil” în doar câteva ore.

Nu știu ce părere aveți voi, dar pe mine asta mă îngrozește.

Am mai descoperit și un experiment al artistei Marina Abramović.

„Rhytm 0” a fost un spectacol de șase ore, organizat de Marina Abramovic în Napoli, Italia. În timpul reprezentației, Marina Abramovic a stat nemișcată și pasivă, în timp ce publicul a fost invitat să-i facă orice dorește. […] Marina a așezat pe o masă, în fața publicului, 72 de obiecte, care să fie folosite asupra ei. Obiectele îi puteau provoca plăcere, durere sau chiar moartea. (sursa)

Click pe link-ul sursei pentru a afla ce s-a întâmplat și cum au evoluat lucrurile.

foto: theverge.com

About anne

Inimă tânără, suflet bătrân.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top