You are here: Home » Perspectivă » Hainele sport sunt pentru sport! (continuare)
Hainele sport sunt pentru sport! (continuare)

Hainele sport sunt pentru sport! (continuare)

Hai că m-am mai răcorit la o plimbare așa că pot să spun mai în detaliu…

Ce mă recomandă să discut acest subiect? Desigur, vocea și talentul. Glumesc. Faptul că deși mă îmbrac sport 99% din timp, tot nu am ieșit în oraș cu tricourile de sală (deși mi-aș fi dorit, n-o să vă mint) și tot numai la sală am purtat colanți (deși sunt articolele mele vestimentare preferate și acum cred că am mai mulți pantaloni de sală decât jeanși).

Am văzut în parcuri un număr alarmant de persoane cu o greutate corporală nu tocmai sănătoasă care insistă fie să-și ia tricouri Nike mulate, fie colanți care devin transparenți de la tensiunea la care sunt supuși. Și mai amuzant e că cel mai adesea aceștia sunt oameni care nu au venit să alerge sau să încerce să facă ceva pentru sănătatea lor, ci să se înghesuie la standul cu hamsii prăjite. Nu are nimeni nevoie de trening pentru asta, zic eu.

Altă dată când m-a șocat categoria asta de oameni era când cotrobăiam după reduceri prin magazinele brandurilor mari de echipamente sportive și vedeam cum oameni cu obezitate morbidă (serios, chiar nu exagerez) își iau haine de acolo. Poate pentru că-s elastice, poate că-s mai comode, poate că le plac, cine știe? Dar hainele sport sunt pentru sport – pentru alergat, pentru urcat pe munte, pentru sală, pentru ciclism, pentru tenis, fotbal, etc. Nu sunt pentru viața de zi cu zi! Și nu pentru oameni care sunt paraleli cu sportul așa cum sunt eu cu teoria unificatoare a universului. Nu că îți trebuie pătrățele ca să te califici pentru un tricou de sală, dar nici … știți voi, ca să nu fiu iarăși nesimțită. Îmi pare rău pentru ei dacă nu-și găsesc mărimea în altă parte, dar chiar nu cred că singura variantă e tricoul ”Just do it”. Nu de alta, dar ei nu prea just do.

Serios acum! Hai s-o lăsăm moartă cu acceptarea tuturor formelor corpului! Da, e normal să fim diferiți, dar asta nu înseamnă că trebuie să încurajăm cazurile care pun probleme medicale. Dacă la 12 ani ai 80 de kilograme, acolo nu mai e nici o diversitate a corpului omenesc – acolo e un punct de pornire pentru multe boli metabolice. Asta ca să nu îmi sară careva în cap să spună că toți trebuie să fim anorexici! Nici vorbă!

Pare ciudat să mă plâng de prostiile astea după ce am ars-o cu ”hai să facem ce vrem noi dacă nu-i rănim pe alții”, dar unora chiar nu le face cinste să poarte așa ceva. Normal că e treaba lor ce arată, în teorie, dar în practică nu este nimeni încântat să vadă ”detalii”. În plus, materialele pentru hainele sport sunt concepute pentru utilizare în condiții speciale, că de aia nu doarme nimeni în ele. Dacă ar fi așa grozave, le-am purta 24/24, nu?

Hainele office se poartă la birou!

Iar referitor la duduia cu fustă cloș și stiletto la piață… nu cred că are rost să comentez. Dar e și aici ceva de spus, totuși. Nu mă pricep, nu am iubit niciodată hainele mai elegante așa că nu am simțit o nevoie drastică să le port oriunde, dar trebuie să recunoaștem că nu se pretează chiar în orice situație. Am văzut cu tocuri inclusiv pe munte, care urcaseră cu mașina până la un moment dat după care au mers încetișor până la telecabină – motiv pentru care au considerat că nu e necesară o pereche de încălțări măcar comode dacă nu de munte. Ce gândire e asta?

Acum ceva ani, niște băieți plecați în excursie în Paris s-au luat de unii de pe stradă. De ce? Că erau români și se făceau că nu-s. De unde au știut? Erau singurii în trening la plimbare în centrul Parisului (poveste reală de acum ceva ani de zile). Până la urmă i-au enervat suficient cât să înjure și să se arate că-s de-ai noștri, dar până acolo au ieșit în evidență altfel.

Mă deranjează faptul că adesea nu știm să ne potrivim cu peisajul. Nu că eu sunt model, am făcut și eu greșeala să mă fardez prea mult pentru ocazia respectivă, de ex, dar m-am deșteptat când am citit la alții că nu se face. Poate o să citească cineva la mine și n-o să mai iasă la o pizza sau la mall în colanți. Aaa, da, și nici în ”pantaloni scurți” de jeans care sunt mai sumari decât chiloții mei. Hai să fim decenți și să avem ținute potrivite.

Dacă faceți așa, dacă vă place cu șlapi pe munte și în chiloți sau colanți de sport la mall, sper că nu v-ați supărat pe mine! Să fiți sănătoși!

About anne

Inimă tânără, suflet bătrân.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top