You are here: Home » Episoade » Altă întrebare? Mda. Au venit altele.
Altă întrebare? Mda. Au venit altele.

Altă întrebare? Mda. Au venit altele.

Detest întrebările pentru că, cel mai adesea, persoana care le adresează nu este cu adevărat interesată de răspuns. Când purtam aparatul dentar nu auzeam decât ”când îți scoți aparatul? când îți scoți aparatul?”. Când l-am scos, aceeași oameni care mă întrebau non-stop nu au remarcat imediat (unii deloc), nu au zis absolut nimic, iar unii chiar și întrebați de mine (”nu vezi că nu-l mai am? ce zici, cum arăt? etc”) nu s-au sinchisit să mimeze o emoție de vreun fel. Și atunci … care-i faza cu chestionarele de dinainte? Brusc, subiectul a încetat să prezinte interes?

Și pentru că urăsc să mă justific, ori făceam o glumă, ori fierbeam pe dinăuntru. Alfa-Dude zicea că exagerez, oamenii întrebau din politețe sau pentru că nu știau prea multe despre situație, ori nu aveau de ce altceva să se lege, însă eu chiar nu mai aveam energie pentru așa ceva. E vina mea, probabil. Știți ce-mi jurasem atunci când ajunsesem la punctul critic ”când îți scoți aparatul?”. Am zis că următorului care mă întreabă îi spun pe un ton răstit, malefic: ”NICIODATĂ!!!”. Și, ce să vedeți, întâmplător sau nu, chiar nu m-a mai întrebat nimeni din ziua aia. Între timp l-am și scos (la țanc – înainte de Crăciun, cadeaux), așa că toată treaba s-a fâsâit. Dar au venit altele.

Nu e vorba că sunt sălbatică. Era clar că nici mie nu-mi plăcea aparatul. Că abia așteptam și eu să scap de el. Și oricine a purtat știe că ultimele luni sunt cele mai lungi și că treaba pare că n-o să se mai termine niciodată. Pur și simplu… Cu ce ajută ”când îți scoți aparatul? când îți scoți aparatul? nu mai scapi odată de el? cât mai ai de gând să-l porți?”. De parcă era o alegere, ca și cum ar fi fost la latitudinea mea, ca și când era un subiect pe care doream să-l aborez la fiecare discuție, ca și când, ca și când. Așa am ajuns să urăsc acea întrebare. Dar au venit altele.

foto: weheartit.com

About anne

Inimă tânără, suflet bătrân.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top