You are here: Home » Episoade » Perspectiva
Perspectiva

Perspectiva

Acum ceva timp am fost martoră la o ceartă între două … entități. Nu vreau să dau detalii, să spunem că e vorba de 2 cupluri. La momentul respectiv, ca și acum, eram imparțială și am analizat la rece situația, ajungând la concluzia că una din părți a greșit mai mult din cauza atitudinii de superioritate afișată ostentativ. Atunci m-am gândit că este foarte evident de ce nu sunt plăcuți acei 2 partneri care se dau mari în mod constant și îi privesc de sus pe ceilalți, și mă intriga faptul că ei nu-și dădeau seama. Mi-am zis că ar fi foarte simplu ca cele două cupluri să se împace dacă unii din ei ar renunța la aroganță și ceilalți la încăpățânarea de-a avea dreptate.

Ei bine, se pare că e mai ușor să te uiți în curtea altuia și să comentezi… Mi-am dat seama acum, la final de an, că am făcut și eu aceeași greșeală: aveam o relație dificilă cu o persoană de care nu puteam să scap (să spunem că ar fi proprietara apartamentului în care stau, ca să înțelegeți cum eram prinsă într-o situație din care nu aveam cum să scap). În mod obișnuit, aș evita oamenii care nu-mi plac sau cu care nu am o interacțiune favorabilă, însă eram forțată de circumstanțe așa că am decis să-mi schimb atitudinea. Mi-am propus să devin indiferentă, ceva cam nerealist pentru personalitatea mea, însă se pare că diplomația falsă pe care am afișat-o cât am așteptat să se desfășoare acțiunea vieții mele a avut succes!

Cu cât trecea timpul, cu atât deveneau mai line și pașnice interacțiunile, cu atât am renunțat să mă încăpățânez cum că aș avea dreptate, și chiar am ajuns să fiu indiferentă față de lucruri mărunte care înainte mă scoteau din pepeni. Dar nu despre acest final fericit este vorba, ci despre cum mi-a fost mult mai simplu să mă uit la cuplurile de mai devreme și să spun că soluția este evidentă, eu chinuindu-mă de ceva timp în circumstanțe oarecum similare.

Și, ca să concluzionez, se pare că mă aflu încă în etapa proiecției… Sper să o pot depăși cât de curând, fiindcă e obositoare și oarecum sub demnitatea mea, dacă-mi permiteți această aroganță, haha. Eh, e doar un calambur naiv.

foto: weheartit.com

About anne

Inimă tânără, suflet bătrân.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top