You are here: Home » Perspectivă » Lucruri pentru care nu trebuie să mă justific
Lucruri pentru care nu trebuie să mă justific

Lucruri pentru care nu trebuie să mă justific

  1. Bradul de Crăciun. De când eram mică, am aflat de la ai mei că bradul se împodobește în ajun și așa am făcut mereu, mai puțin anul acesta. Am decis eu subit că nu m-am bucurat de pom suficient la viața mea, așa că pe 6 decembrie 2017 am decis să ornăm minunea noastră mică (de 30 cm) cu cele 10 decorațiuni modeste și să facem ca aproape fiecare seară de ultimă lună din an să fie magică. Coincidență sau nu, un prieten a scris pe FaceBook că e sătul de abundența de chestii ”crăciunistice” încă din noiembrie și a început să-i blameze pe cei care n-au răbdare până pe 24 decembrie. Inițial am vrut să comentez la postare, după care mi-am dat seama că nu sunt datoare cu explicații. Casa mea, bradul meu, regulile mele.
  2. Ce fac cu banii. Atâta timp cât sunt ai mei, munciți de mine, pot să-i cheltuiesc pe ce vreau. Dacă am de gând să mor de foame fiindcă îmi doresc un fond de ten scump, asta e problema mea. Prioritățile mele sunt diferite. Logic, nu?
  3. Ce fac cu timpul meu liber. Dacă am hotărât că este mai important să merg la sală decât la restaurant, nu cred că este cineva în măsură să spună că greșesc. Dacă vreau să stau până la 2 a.m. să văd ce se întâmplă în serialul meu preferat, nu trebuie să mă explic sau să-mi caut scuze pentru nopțile nedormite. Nu e treaba nimănui ce decid eu să întreprind în weekend.
  4. Ce fac cu corpul meu. Dacă am zis că nu mai consum carne, n-am nevoie de argumente cum că o să mor de inaniție și că strămoșii noștri așa s-au deșteptat. Dacă îmi face plăcere să mă zbat să fac îndreptări cu 85 de kilograme, nu e cazul să mă atenționeze unii (care nici măcar nu merg la sală) cum că ar fi periculos. E mai periculos să stai cu fundul pe canapea sau în scaunul din mașină cu orele. Și nici șaorma nu e sănătoasă.
  5. Ce fac cu viața mea. Dacă am făcut o facultate tehnică dar m-am decis că vreau să fiu machior sau traducător, asta e strict treaba mea. Nu cred că are cineva vreun drept să-mi spună că greșesc sau că m-am ratat. Plus că încă n-am crăpat, mai am timp de multe.

M-am luat de la faza cu bradul, cu care am și început, dar pe parcurs mi-am dat seama că adesea am pus la suflet sau m-am chinuit pentru chestii care nu merită atenția mea, pentru oameni care nu au absolut nici un drept să mă tragă la răspundere. Uite așa, luna asta am hotărât că o să fac fix ce-mi poftește inima și cui nu-i convine n-are decât să mă vorbească pe la spate, fiindcă eu nu voi mai sta la discuții pe temele de mai sus. Știu că e inevitabil ca fiecare să-și facă o părere sau să aibă o opinie vis-a-vis de atitudinea mea sau stilul meu de viață, așa cum și eu mă mai gândesc la cum aș fi procedat dacă aș fi fost în locul altora. Dar să nu ne lăsăm purtați de val!

Cred că am prețuit prea mult anumite idei sau opinii, și am ajuns să le ignor pe ale mele sau să le pun pe un plan secundar, numai și numai fiindcă am vrut să găsesc teren comun sau o cale de înțelegere cu indivizi complet diferiți. Pur și simplu mi-a păsat prea tare de părerea altora, și poate că e din cauza că așa am fost educată, dar e complet stupid să-mi calc pe inimă doar pentru a căpăta ceva mai multă popularitate aparentă. Zic asta fiindcă oricum toată lumea comentează și nu am cum să fiu pe placul tuturor. Știu lucrurile astea de mai demult, dar adesea un catalizator face ca ideile abstracte să treacă în practică, în viața de zi cu zi.

Eu fac fix ce am chef. Ceea ce vă doresc și dumneavoastră!

P.S. : Dacă vi se pare că asta vine în contradicție cu alte idei exprimate de mine de-a lungul timpului, asta e! În fiecare om e câte un paradox. Da, și eu îi judec pe cei care ajung la 160 de kilograme fără vreo grijă sau remușcare, ca apoi să se lamenteze că sunt grași. Mă puteți judeca și voi. Doar că n-o să mai stau să mă justific.

foto: weheartit.com

About anne

Inimă tânără, suflet bătrân.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top