You are here: Home » Răutăți » Mai ușor cu motivaționalele pe scări!
Mai ușor cu motivaționalele pe scări!

Mai ușor cu motivaționalele pe scări!

Am văzut multe filmulețe cu diverse vloggerițe care susțin că e important să fii tu însuți, că nu contează câte kilograme ai, că ele se simt bine oricum și că toată lumea ar trebui să se simtă confortabil indiferent cât arată cântarul. Una din ele, nu dăm nume, a slăbit considerabil. Zice că pur și simplu, nici măcar nu și-a propus, uite așa a fost să fie să arate atât de bine. Așa cum e norma, nah, că doar n-am stabilit eu ce este dezirabil sau la modă.

Nu contează cum arăți decât atunci când contează cum arăți. Și oricât de politically correct am vrea să fim, adevărul este că în lumea asta, dintotdeauna și mai ales în zilele noastre, aspectul fizic contează (mai ales când nu cunoști cu adevărat omul, ca să-i apreciezi personalitatea).

E ok să nu angajezi un om doar pentru felul în care arată? Normal că nu. E ok să discriminezi sau să judeci? Nu! Dar asta se întâmplă, și ăsta e motivul pentru care această duduie aparent bine intenționată mă deranjează. Nu e singura, dar la ea mi s-a pus pata. Eh, important e că a făcut un video motivațional ca să se simtă bine toată lumea care abia aștepta un motiv să sară la gâtul celor care susțin că e mai bine să fii slab.

O să o spun eu, deși probabil o să se supere unii. Chiar e mai bine să ai o constituție normală. Ești mai sănătos, e mai avantajos pe termen lung pentru coloană, articulații, inimă, etc. E mai ușor să-ți găsești haine. Ești mai vioi și mai plin de viață. Și arăți mai bine, de ce să fim ipocriți?

Am mai văzut la un nutriționist cum că dieta lui e bună și nu trebuie să faceți sport. Ba chiar spunea că e contraindicată mișcarea, că el aici a greșit. Adevărul este că pentru a slăbi trebuie să ai obiceiuri alimentare mai corecte, și asta contează cel mai mult. Dar de aici până la a spune că sportul e o prostie e cale lungă. Principalul motiv pentru care la unii exercițiile fizice nu aduc îmbunătățiri este faptul că nu știu ce fac. Dacă ai 100 de kilograme la puțin peste 1 metru jumate, nu te duci la alergat, că-ți spargi articulațiile picioarelor. Dar asta nu înseamnă că stai acasă și nu faci nimic, deoarece chiar dacă pierzi din kilograme în urma dietei, tot nu arăți bine – pur și simplu atârnă carnea pe tine.

Și poate că pare superficial ce zic eu aici, că sunt probleme mai mari pe lumea asta decât aspectul fizic. Dar nu e nimic greșit în a-ți dori să arăți bine și să fii sănătos, să poți să urci câteva etaje fără să-ți scuipi plămânii și să poți căra un pepene de la piață, să nu-ți cadă fundul când îți dai jeanșii jos și să nu tragi de tricou mereu ca să nu se vadă cum atârnă burta. E o libertate în asta. Nu trebuie să fim modele sau culturiști, dar nici … opusul.

Voi faceți ce vreți. Arătați cum vreți. Între timp, vloggerițele se chinuie să slăbească și bagă motivaționale care vin în directă contradicție cu ceea ce fac.

Ce perversitate simpatică să le spui altora să nu se îngrjiească de cum arată în timp ce tu te dai peste cap să fii superbă – I woke up like this, nu?

foto: weheartit.com

About anne

Inimă tânără, suflet bătrân.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top