You are here: Home » Personal » Imagine.
Imagine.

Imagine.

Am zis deja că îmi place machiajul, deci nu vine ca o surpriză. Și pentru că îmi doresc să învăț și să progresez, mă uit la tot felul de tutoriale și poze pe internet, ceea ce mi-a stricat complet imaginea asupra a ceea ce înseamnă normalitate și frumusețe firească. Atunci când făceam cursurile de makeup mi se părea că toate fetele pe care le machiam erau frumoase în felul lor. Naturale, așa cum veneau, fără să fie date cu nimic pe față. Acum sunt din ce în ce mai critică, și cel mai adesea cu mine.

Am tenul gras. Pardon, așa era înainte. Acum este gras și uscat în același timp, ceea ce înseamnă că nu pot nici să-l hidratez prea tare ca să nu arăt ca un glob disco, și nici nu pot folosi fond de ten matifiant deoarece asta îmi va exagera textura pielii și ridurile fine. Minunat, nu? Așa că acum mi se pare că arăt mai bine cu mai puțin make up, dar tot ador să mă joc și să ”pictez”. Ar fi minunat dacă aș putea face asta mai des pe alte persoane. 🙂

Dar despre altceva voiam să vă povestesc. Înainte de a ajunge la subiectul principal, care probabil va fi dezbătut într-un paragraf amărât, vreau să menționez că am descoperit recent ce este ASMR (autonomous sensory meridian response) și, dacă am înțeles eu corect ce înseamnă, știu și ce anume îmi declanșează stări de bine: tutorialele de make up de pe youtube. Luni eram tare necăjită, și neștiind cum să mă liniștesc, m-am uitat în trusa mea de makeup, mi-am numărat pensulele (iar) și am făcut inventarul fardurilor, după care m-am uitat la Desi Perkins și Tati Westbrook, și m-am calmat. Nimic nu mi se pare mai relaxant decât un filmuleț în care o tipă blenduiește sau povestește despre diverse produse.

Și, într-un final, să vă spun de ce scriu aceste rânduri… Nu e pentru că m-am putorit iar și am lăsat blogul ăsta în paragină, ci pentru că am nevoie să-mi reamintesc de faptul că oamenii au pori și fire de păr în nas și acnee uneori. Au și goluri prin sprâncene și dinții strâmbi. Au părul uscat la vârfuri și unghii cu lacul sărit.

Suntem oameni, dar trăim într-o lume virtuală în care nu putem fi noi înșine. Și cred că ar trebui să promoveze cineva normalitatea. Nu fetele cu păr pe picioare afișat ostentativ (deși pot respecta decizia lor de a nu se epila), deoarece acelea sunt doar încercări de a compensa într-un fel pentru abuzul de Photoshop. Deși sunt o persoană care trece dintr-o extremă în alta, sau poate tocmai din acest motiv, îmi doresc să fie un echilibru în jurul meu. Dar cum cel mai probabil asta nu se va întâmpla, cred că trebuie să-l găsesc în mine, asta în timp ce voi continua să mă uit la fete foarte frumoase pe YouTube, încercând să n-o iau pe arătură. 😀

Vorbeam într-o zi cu Omul meu despre posibilitatea de a începe un canal cu vloguri în care să povestesc despre produsele care funcționează în cazul meu, fiindcă am un ten atât de dificil. Deja mă gândeam la lumini speciale și filtre care să mă facă să arăt mai bine, să nu se mai vadă cicatricile. Culmea este că recent am descoperit pe YT o tipă simpatică, oarecum mai în vârstă, cu un ten care arată mai problematic decât al meu, și pe care o apreciez tocmai fiindcă filmează sincer și pot să văd cum se comportă anumite fonduri de ten, cât de bine acoperă acneea, etc. Și Omul mi-a zis: e sătulă toată lumea de astea care arată perfect și se plâng că au un coș; ceea ce te face pe tine specială este ceea ce cauți și tu la alții: un om normal care arată natural și firesc și cu care să ai ceva în comun. Realitate, conectare, onestitate.

heștegfărăfiltru haha. Ia să fiu eu om, nu imagine!

foto: weheartit.com

About anne

Inimă tânără, suflet bătrân.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top