You are here: Home » Util » Basic skin care
Basic skin care

Basic skin care

Titlul e în engleză pentru că așa e mai scurt și mai cuprinzător. Așadar, azi aș vrea să vă povestesc despre câteva reguli simple, de bază, pentru o piele mai sănătoasă. Ideile sunt luate din The Original Beauty Bible a Paulei  și din diverse alte surse. 🙂 De pe Internet, haha. Am asezonat cu puțină experiență de viață, mai ales că am cam bifat toate ”așa nu”-urile din cartea ei, de-a lungul vieții. Asta e, învățăm, facem mai bine, spunem și altora.

Mituri (random)

  1. Ingredientele naturale sunt mai bune. * Probabil că originea acestei idei este legată de faptul că mâncarea naturală este mai bună decât cea ”chimică”, deși chiar și explicația asta e cam stupidă. Măștile cu zeamă de lămâie și scrub-urile cu mălai sunt extrem de agresive pentru pielea feței și corpului! Asta ca să nu dăm exemple clare de urzică și alte plante care cu siguranță nu sunt mai potrivite doar fiindcă sunt naturale, nu?
  2. Creme pentru față, corp, gât, ochi, decolteu, etc. * Cremele trebuie să fie formulate corect indiferent de zona pe care sunt aplicate. Doar pentru că e o cremă de corp nu înseamnă că trebuie să conțină iritanți (cum ar fi, cel mai adesea, parfumul, fie el natural/din plante). Dacă pe o cremă scrie că nu poate fi folosită în zona ochilor, cel mai probabil este iritantă și pentru restul feței (chiar dacă nu e vizibil cu ochiul liber, pe moment).
  3. Alcool și parfum. * Aceste două substanțe au diverse alte denumiri, adesea ușor de recunoscut. Este extrem de important să le evitați indiferent de produsul de îngrijire care le conține. În cazuri excepționale, dacă sunt la coada listei de ingrediente (deci în cantități infime), se pot face excepții. Desigur că ar mai fi și alte substanțe nepotrivite, dar acestea sunt cele mai importante din categoria ”nu. Nu. NUUUUUU.”
  4. Apă pentru piele uscată sau deshidratată. * Apa este foarte bună, doar că nu ajută la hidratarea pielii. Persoanele care au tenul uscat pot să bea și 10 litri pe zi, tot nu-și vor rezolva problema (dar vor merge la baie mult mai des). Dacă acest mit ar fi adevărat, nimeni n-ar mai avea pielea uscată. Beți apă, dar nu așteptați minuni la nivelul pielii!
  5. Punctele negre sunt cauzate de praf sau mizerie. * Bacteriile moarte din pori împreună cu sebumul oxidează în contact cu aerul – de aici culoarea neagră. Punctele albe sunt de fapt bacterii moarte cu sebum care nu au intrat în contact cu aerul. Același lucru.
  6. Cremele cu protecție solară sunt pentru plajă. * Indiferent dacă e vară sau iarnă, dacă e soare sau înnorat, acestea sunt absolut necesare. Am învățat asta nu doar din cărți – am avut pe obraz cheratoze actinice care au necesitat îndepărtarea chirurgicală. Eu folosesc SPF tot de la PC, nu de alta dar vreau să fiu sigură că sunt protejată atât împotriva radiațiilor UVB cât și UVA (sunt multe creme care nu au filtru suficient pentru cele din urmă), așa că am mai luat. (în poză)
  7. Ingrediente minune. * Nu există așa ceva! Din când în când se face vâlvă cu privire la anumite ingrediente, însă asta nu le face neapărat marea descoperire a secolului. Desigur, multe dintre ele sunt bune, dar asta nu înseamnă că trebuie să aruncăm banii pe primul produs care le conține. Totul stă în formula produsului pe care îl utilizăm!

Dacă doriți să vă achiziționați un produs dar nu sunteți siguri, puteți să-l căutați pe beautypedia.com sau, dacă nu e acolo și aveți răbdare, cercetați ingredientele pe paulaschoice.com. Eu fac asta de fiecare dată când achiziționez ceva, tocmai deoarece mi-am propus să evit ingredientele care nu mă ajută cu nimic.

Atât pentru azi. 🙂 Va urma (poate).

About anne

Inimă tânără, suflet bătrân.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top