You are here: Home » Personal » Judecând la rece (că tot a venit toamna…)
Judecând la rece (că tot a venit toamna…)

Judecând la rece (că tot a venit toamna…)

Uneori îi judec pe alții, iar asta a început să mă deranjeze. În general (și mai ales rațional) încerc să înțeleg lucrurile care mă enervează și să ignor chestiile care nu au legătură cu mine, însă din când în când mă surprind gândindu-mă cum aș fi făcut eu mai bine sau cum consider eu că omul ăla a greșit, etc. Și nu e vorba de ceva anume; se răsfrânge și la job, și la sală, și în viața personală.

Șiii, pentru că îmi doresc să scap de sentimentele astea meschine, am început să mă gândesc… de ce îi judec pe alții? pentru că eu consider că aș fi făcut mai bine. de ce este asta important? pentru că asta mă face mai deșteaptă / mai bună/ superioară în vreun fel. de ce contează asta? fiindcă am nevoie de validare. de ce? pentru că nu am încredere în mine.

Să luăm un exemplu inofensiv de la sală. Faptul că un individ nu știe cum se fac îndreptările și este în gravă eroare în sensul în care se poate răni, nu îmi afectează în nici un fel viața. Cu toate astea, mă agit și mă crucesc, îl bârfesc și râd de el pe la spate, etc. Uneori încerc să-l sfătuiesc, dacă se poate, dar asta mai rar, că nu se uită nimeni în gura mea… câteodată îl trimit pe Omul meu. Dar nu pot să nu am nici o reacție, iar asta mă deranjează. Pentru că dacă nu sunt mai bună decât cineva la ceva, mi se pare că nu am nici o valoare, deși sunt conștientă că nu mă definește nici ceea ce fac (ca job), nici ceea ce am studiat, nici ceea ce port și nici ceea ce posed.

Ceea ce sunt este cel mai important lucru, iar asta nu rezultă din comparații cu ceva sau cineva.

Acuma… dacă aș reuși să simt cuvintele de mai sus, nu doar să le gândesc, ar fi minunat!

P.S. : Am încercat să controlez treaba asta, dar n-a mers. Nu se poate cu forța.

foto: weheartit.com

 

 

About anne

Inimă tânără, suflet bătrân.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top