You are here: Home » Util » BB cream pentru piele grasă și frumoasă?
BB cream pentru piele grasă și frumoasă?

BB cream pentru piele grasă și frumoasă?

Ca să nu fac precum vlogerițele care mă plictisesc jumătate de oră ca să spună, de fapt, aproape nimic, o să încropesc o listă cu ce am folosit în materie de BB cream și fonduri de ten și cu ce părere mi-am făcut. Am tenul gras (nu mixt, nu cu tendințe, ci gras) care, orice aș folosi, orice!!!, începe să strălucească la un moment dat, mai devreme sau mai târziu. Ideea e că unele produse rezistă mai bine și arată mai decent, motiv pentru care, dacă suferiți de aceleași probleme și căutați o sursă de inspirație, am făcut o listă așa cum mi-ar plăcea mie să găsesc.

Produsele sunt în ordine aleatorie. Pozele de pe google, nu mai scriu sursa la fiecare că doar nu mi le asum și mai ales deoarece articolul va fi destul de lung și fără o sută de linkuri inutile. Părerile sunt personale – e vorba mai mult despre cum au rezistat pe mine, pe tenul meu foarte gras (pentru ingrediente și păreri obiective cu caracter general, ca de obicei, vă spun să consultați www.beautypedia.com).

CC Matt dr. brandt (Nota mea: 3/10)

Pe acesta l-am luat de la Sephora și am dat multișor pe el (acum văd că nu mai este pe site, la Birchbox costă 34 pounds), însă nu a făcut mare chestie: textura nu mi-a plăcut, acoperirea era foarte mică (asta era de așteptat), nu am simțit că a corectat/uniformizat culoarea tenului și, deși nu străluceam atât de tare, nu am simțit că mă ajută să arăt bine. Cu toate că persoanele cu tenul gras își doresc în general un aspect mat, asta nu înseamnă tern și uscat – ceea ce a cam fost cazul. Nu poate fi folosit cu succes nici ca bază. Un alt minus este plaja foarte restrânsă de culori.

Garnier – BB Cream (1/10)

Acesta a fost primul meu BB cream (scriu din aminitiri) pe care l-am aruncat după ce am încercat să-l fac să funcționeze de 2-3 ori. Arată oribil încă de la aplicare, foarte gras și strălucitor, îl simțeam greu pe piele și o singură dată am rezistat cu el pe față 3-4 ore. Celelalte dăți l-am demachiat imediat după ce l-am pus pe ten. Are prea mult parfum (ceea ce îl face iritant) și SPF-ul e mult prea mic. Înțeleg că cei de la Garnier le-au împânzit în blogosferă în campanii de PR care îl preaslăvesc, așa că eu îl menționez în speranța că cele care caută informații despre el vor găsi și ceva obiectiv (la mine). Încă ceva: chiar și varianta (cea pe care am probat-o) pentru ten mixt este extraordinar de grasă. Nu aveam așteptări prea mari la prețul ăsta minuscul, dar e sub orice critică. Nu merită nici un leu, nici gratis nu-l mai iau.

Clarins – BB Skin Detox Fluid (3/10)

În primul rând, nu are loc nici o detoxifiere a tenului. În al doilea rând, toate produsele Clarins probate de mine au extraordinar de mult parfum, ceea ce e și cazul acestui BB cream care nu este prea potrivit nici unui tip de ten din cauza iritanților. Părțile bune sunt SPF 30 și aspectul satinat de după aplicare (acestea fiind motivele pentru care i-am dat 3/10). Începe să strălucească după vreo 3-4 ore, ceea ce nu e rău. Însă usucă tenul, oxidează (așa că ar trebui cumpărat cu 2 nuanțe mai deschis) și se găsește într-o gamă restrânsă de culori.

Bioderma- Sensibio AR BB cream (7/10 – dacă nimeriți culoarea)

Dintre toate BB cream-urile, acesta e cel mai decent. Textura se simte foarte bine pe față, are ingrediente ok și începe să strălucească după câteva ore, însă într-un mod discret. În plus, are SPF 30 și merge foarte bine și sub fond de ten. Din păcate, gama de culori este foarte restrânsă (cred că sunt disponibile 3 nuanțe, și nici astea în toate farmaciile) și oxidează puțin, motiv pentru care este extrem de greu de nimerit nuanța corectă.

Benefit – Bigger than BB Big Easy (4/10)

Textură plăcută, SPF 35, rezistență bună, strălucire decentă. Îi dau notă mică deoarece arată rău în pori, iar persoanele cu tenul gras au, în general, porii măriți; însă dacă nu suferiți de așa ceva, îl recomand. Gama de culori este restrânsă, ca în cazul oricărui BB cream.

Faza BB cream a vieții mele a fost destul de scurtă, pentru că majoritatea m-au dezamăgit. Mă interesa cel mai mult factorul de protecție solară la ele, însă faptul că nu găseam niciodată culoarea potrivită și că unele erau mult prea grase m-au determinat să renunț la căutare. Nu voiam acoperire mare deoarece intenționam să le utilizez zi de zi, vara sau la sală. Nu voiam musai ingrediente care să-mi hrănească tenul (pentru asta am creme) dar nici nu am mai suportat parfum și alți iritanți. Nu voiam să arăt perfect, ci doar decent. Nu am încheiat căutările, mai am câteva idei de achiziții, însă momentan fac o pauză deoarece consider că rutina mea curentă cu SPF de la Paula’s Choice și fond de ten lejer este mai potrivită tenului meu.

Voiam să scriu și despre fond de ten, însă acolo sunt mult mai multe și deja m-am întins, așa că voi continua în altă postare.

Și închei cu o veste bună: anul acesta s-a purtat look-ul ”post-gym”, adică practic era la modă să arăți ca și când tocmai ai ieșit de la sală: ușor strălucitor, ca după efort fizic (dar nu precum Cotabiță în concert). Mă bucur că sunt în trend: strălucesc la propriu și la figurat. 🙂

About anne

Inimă tânără, suflet bătrân.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top