You are here: Home » Util » Experiența mea cu Paula’s Choice
Experiența mea cu Paula’s Choice

Experiența mea cu Paula’s Choice

La începutul anului am citit cartea Paulei Begoun și mi-am schimbat părerea despre îngrijirea tenului și produsele cosmetice. V-o recomand, este scrisă foarte bine și chiar mi-era greu s-o las  din mână seara, când mi se lipeau ochii de somn. Vă dați seama că n-am reușit să rețin toate substanțele, dar câteva noțiuni de bază au rămas, astfel încât nu mă mai uit la etichete chiar ca vaca la poartă nouă. Din fericire, am rămas cu vreo două informații și rutina de dimineață și seară, plus dorința de a-mi cumpăra produse de la ea.

Așa că am dat o comandă… Nu voi vorbi despre plată și livrare (deși aș avea ceva de comentat și aici) ci doar despre cele 3 produse pe care mi le-am ales.

De departe cel mai visat produs, acesta promitea să-mi reîmprospăteze aspectul tenului încet dar sigur. Eu speram nu doar să scap de episoadele de acnee (sau măcar să fie mai ușoare), ci mai ales la o exfoliere care să-mi diminueze cât de cât cicatricile. Aveam așteptări realiste, nu visam rezultate imediate sau miracole! Am început cu o aplicare pe zi după care, văzând că sunt rezistentă (îmi știam oricum pielea și reacțiile de când cu Fraxel) am continuat cu 2, dimineața și seara. Cu religiozitate. Și după vreo două luni, după ce am și terminat cantitatea din recipient, tot n-am observat nimic. Și nu e din cauză că efectele erau subtile, că mă pricep foarte bine la analizat pielea mea, fac asta zilnic de vreo doi ani și mă cunosc foarte-foarte bine! Pur și simplu acest exfoliant nu a făcut absolut nimic pentru mine. Acneea era la fel, liniile fine așijderea, porii idem, etc. Absolut nici o diferență!

Despre acest produs nu am prea multe de zis. Este un SPF care se comportă bine sub fondul de ten, are o consistență fluidă și aproape deloc lipicioasă, factorul 50 îmi dă senzația că sunt foarte protejată și este și spornic. Poate că pe acesta l-aș achiziționa din nou, dacă s-ar găsi în vreun magazin (livrarea nu e chiar un vis, am mai zis 😛 ).

Eu folosesc zilnic SPF, și există și alte variante care funcționează (puține pentru tenul meu gras-stroboscop, ce-i drept) și care au un preț decent. Le găsiți recomandate chiar pe beautypedia.com, de către echipa Paulei, în funcție de ingrediente și eficiență, așa că aruncați un ochi aici, poate găsiți ceva care vă este mai la îndemână.

Nici această cremă nu mi-a plăcut, deși nu am atât de multe lucruri rele de spus despre ea. Consistența e ok, miroase natural/neutru și este necesară o cantitate foarte mică pentru toată fața. Este ușor hidratantă, dar o simt cum stă deasupra pielii și nu este foarte confortabilă (în nici un caz nu merge ca bază pentru makeup, indiferent de tipul de ten). O aplic seara și, câteodată, mă clătesc fiindcă e ”greoaie” – mai ales acum că e vară. De asemenea, dacă o las, e neplăcută senzația de îndepărtare dimineața, când mă spăl pe ochi. Nu merită banii în nici un caz, chiar dacă e naturală bio eco sau mai știu eu ce.

Concluzia? Nu mi-aș mai lua nici un produs de la Paula’s Choice. O apreciez pe ea ca femeie și ceea ce vrea să schimbe în industria de beauty și makeup, dar pe mine nu m-a convins nici unul din cele 3 produse de mai sus, și aș fi foarte reticentă în a mai încerca. Nu mă înțelegeți greșit, ele nu fac rău (sunt formulate corect și sunt blânde cu pielea) dar nici nu ajută. Ingredientele sunt super bune, însă cred că au cam exagerat. Într-adevăr, un produs de îngrijire trebuie formulat astfel încât să adreseze mai multe din necesitățile pielii, dar nici să înghesuim toți antioxidanții și emolienții etc într-un borcan cu pompiță nu e o soluție!

Acestea fiind zise, vă recomand cu multă căldura cartea ei, The original Beauty Bible. Aveți enorm de învățat din ea și o să vă schimbe complet percepția asupra felului în care aveți grijă de voi. Nu spun să nu vă luați produsele, poate vouă vă priesc, însă cred că ideal ar fi să începeți cu 2, așa, modest, ca să pățiți ca mine și să nu vă pară rău. 🙂

Toate pozele sunt de pe http://www.paulaschoice.com/.

About anne

Inimă tânără, suflet bătrân.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top