You are here: Home » Episoade » Să facem lumină în ceea ce privește iluminatorul!
Să facem lumină în ceea ce privește iluminatorul!

Să facem lumină în ceea ce privește iluminatorul!

Nu mi-e ușor să scriu zilnic, nu am mereu lucruri interesante de povestit așa că azi o să vă plictisesc cu o întâmplare de la Marionnaud. De ceva vreme tot caut o pudră iluminatoare cu subton rece, și majoritatea celor populare sunt cu subton cald. Chiar și unele roz aveau sclipici fin auriu, deci nu a fost treabă de amator să fac cercetare.

Din căutările mele, mi s-a părut că Cindy – Lou Manizer s-a potrivi, așa că am tras o fugă în weekend să-l caut și să-l cumpăr. Ajunsă la Marionnaud, am descoperit cu stupoare că era mai mult un blush decât iluminator, așa că duduia de acolo s-a aruncat în fața mea să-mi recomande Make Up Revolution. I-am zis că vreau să fie o culoare rece, și ea, dezumflată, a zis că nu e… dar că totuși e frumoasă și să mă uit la fața ei să văd cum arată. Trag o ocheadă la pomeți și nu prea observ nimic, dar hai să fac un swatch pe antebraț. Când colo, ce să vezi, era rece! Acuma nu toată lumea poate să facă diferența (deși cred că lucrând acolo ar fi trebuit să fie în temă) și am trecut cu vederea. Ea insistă să o probez pe față, îi explic că nu am chef să mă umplu de bacterii sau să iau vreo boală, așa că din nou mă îndeamnă să privesc mai cu atenție la tenul ei, să văd acest produs minunat în acțiune. După vreo jumătate de minut de dibuială, observ cu stupoare că ea într-adevăr purta acest produs, doar că … în loc de anticearcăn!!! Își trântise cu mândrie o groază de pudră iluminatoare (apropo, roz-moviu) fix sub ochi!

Acuma, să ne-nțelegem! Nici eu nu m-am născut învățată, și eu am făcut tâmpenii, dar asta mi se pare strigătoare la cer. Pudra iluminatoare se folosește în cantități mici, în locurile pe care le atinge prima dată lumina (deasupra pomeților – ca în poză, sub arcuirea sprâncenei și eventual deasupra mijlocului buzei de sus), pentru a le evidenția. Acest produs scoate în relief orice imperfecțiune, motiv pentru care trebuie un dozaj de bun simț și în ton cu aspectul tenului (dacă există acnee, pori dilatați sau riduri, acestea vor fi și mai evidente). În nici un caz nu se poate folosi pentru zonele de umbră, cum ar fi pliul pleoapei, cearcăne, scobitura obrajilor, etc, unde se folosesc produse mate. Și nici nu se dă pe vârful nasului, așa cum obișnuiesc toate beauty guru de pe youtube, fiindcă acest lucru arată decent pe cameră dar în viața reală dă un aspect transpirat sau de ten foarte gras. Și nimeni nu vrea atât de multă strălucire!

Duduia de la magazin, mândră toată că folosește cele mai noi și bune produse, era complet pe lângă subiect. Din nou, nu e grav dacă nu te pricepi prea bine, dar acesta e un lucru de bază și când ești în domeniu ar trebui să ai măcar un minimum de cunoștințe. Nu? N-a fost o tragedie, că m-am descurcat singură, dar cred că săraca s-a gândit că m-a fraierit să iau un produs cu subton cald când eu căutam unul rece, și că eu, ca o proastă, n-o să știu să-l folosesc unde trebuie.

Aaa, dacă tot vorbim de machiaj, mai vreau să spun ceva: eu consider că machiajul ar trebui să ne pună în evidență calitățile fizice și să ascundă anumite imperfecțiuni. Din acest motiv, de obicei – adică exceptând nunțile și petrecerile deosebite, ori aparițiile în TV și reviste, fardurile maronii sau în culori neutre sunt cele mai flatante pentru ochi, blushul roziu este cel mai potrivit, și rujurile roșii (într-o multitudine de nuanțe) sunt cele mai atrăgătoare. Nimănui nu-i place un ruj verde, orice ar spune –  e nefiresc și ciudat, merge doar pentru editoriale și pentru persoanele cu adevărat excentrice. Aaa, și niciodată fard albastru, haha.

foto

About anne

Inimă tânără, suflet bătrân.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top