You are here: Home » Episoade » Capsulă, jeanși, Color Grab (frivolități de vineri)
Capsulă, jeanși, Color Grab (frivolități de vineri)

Capsulă, jeanși, Color Grab (frivolități de vineri)

Cred că am mai povestit că la un moment dat mă simțeam sufocată de câte prostii adunasem, și mă hotărâsem să încerc să devin minimalistă. În acest sens, am și făcut câteva eforturi de care sunt mulțumită până acum.

O decizie ceva mai recentă a fost să-mi găsesc un stil vestimentar și să-mi alcătuiesc o garderobă capsulă (capsule wardrobe, parcă sună mai bine în engleză). M-am uitat la videoclipuri pe youtube și am recitit pasaje din două cărți pe acest subiect, apoi am tot sortat, însă s-au petrecut următoarele: am început să merg la sală și am adunat tricouri și colanți; am achiziționat câteva piese de brand din magazine second hand; încă nu m-am decis care va fi stilul meu final (am nevoie și de cămăși și câteva chestii elegante, deși eu sunt mai casual). Aaa, da, și am în continuare peste 20 de perechi de jeanși la care nu pot renunța, hehe.

Dar tot am reușit câteva chestii: am scăpat de majoritatea culorilor și am (în mare parte) haine simple în culori neutre (în sensul mai larg al cuvântului); am încetat să-mi cumpăr încălțăminte și încerc să fac să funcționeze ceea ce am deja (deși unele chestii nu-mi mai plac sau se potrivesc mai puțin); cu gențile nu mai am o manie, și le folosesc alternativ pe aceleași 3-4 (care rezistă bine, ceea ce era de așteptat având în vedere că am investit în piese din piele naturală); nu am mai cumpărat nici un accesoriu și nici nu simt nevoia (excepție fac ochelarii de vedere).

Și vă mai spun ceva interesant: există o aplicație care se numește Color Grab și pe care o puteți folosi pentru a vedea care este subtonul pielii, iar în funcție de acesta să stabiliți ce culori vi se potrivesc. Eu am descoperit cu stupoare că nu prea pot purta verde, deși e una din culorile mele preferate (chiar mi se părea ciudat că nu îmi stă bine, eu având ochii verzi). Poate tocmai de asta am doar un tricou în această culoare, niciodată nu am găsit o nuanță care să-mi vină bine. Acum știu și de ce. Așadar! această aplicație lucreză cu camera foto a telefonului: pur și simplu orientați punctul de focalizare pe culoarea pe care doriți să o analizați (pielea de pe față sau antebraț, în lumină naturală) și vă afișează rezultatul, care va fi ceva gen ”alb cu portocaliu”. Ceea ce înseamnă că nu puteți purta nici portocaliu, nici albastru (conform designerilor, că nu-s eu vreo expertă).

foto: http://android-apps.com

antet – foto

About anne

Inimă tânără, suflet bătrân.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top