You are here: Home » Episoade » Viața mea, corpul meu, treaba mea!
Viața mea, corpul meu, treaba mea!

Viața mea, corpul meu, treaba mea!

Hai să vă spun ceva ce mă tot deranjează de la o vreme. Am menționat oarecum tangent chestia asta în articolul cu mituri despre sală și simt nevoia să extrapolez puțin.

Idealurile feminine de frumusețe s-au tot schimbat de-a lungul anilor, și cel mai recent a devenit foarte popular ca femeile să se antreneze și să fie ceva mai tonifiate și cu o musculatură ceva mai definită. Întâmplător sau nu, eu am început să merg la sală și deci sunt nevoită (deși extrem de rar) să mă confrunt de asemenea cu o chestie care (am citit pe internet) devine din ce în ce mai comună: criticarea acestui look. Pe mine nu mă interesează aspectul social al acestei probleme, pentru că oricum nu am aderat la acest grup din dorința arzătoare de-a fi mainstream (ba chiar din contră, am încetat să mă uit la Game of Thrones atunci când toată lumea devenise obsedată). Revenind, că o iau razna cu gândurile… Femeile care au decis că vor să-și lucreze mușchii sunt criticate și li se spune adesea să nu exagereze, să nu arate ca niște bărbați (de parcă striațiile sunt ceva care se obține așa, cu una, cu două, după o zi de exerciții la piept).

Știți care sunt principalele probleme cu asta?

  • Faptul că lumea nu se gândește că poate femeia aia așa vrea să arate.
  • Faptul că gusturile sunt subiective, deci … dacă nu-ți place, asta e!
  • Faptul că acest lucru e valabil doar pentru femeile care merg la sală.

Când eram studentă și mâncam supă la plic și băgam bere și șaorma la 2 noaptea nu îmi spunea nimeni să am grijă, că nu e sănătos (bine, adevărul e că toți cei cu care vorbeam făceau același lucru, haha). Nu s-a înghesuit nimeni să mă dea cu SPF atunci când stăteam ca inconștienta la soare. Nu și-a permis nimeni să-mi tragă una după ceafă când nu mă dădeam bine cu fond de ten sau când părul îmi stătea ca o mătură. Și clar nu s-a găsit un suflet milostiv care să mă facă să fiu conștientă de faptul că mă îmbrăcam cel puțin suspect.

Între timp, sunt bine mersi cei care bagă 2 litri de Cola pe zi, cei care sunt tot timpul la Dristor și Califat la coadă (zi, noapte, vară, iarnă), cei care nu ridică un pai sau care se îngrașă văzând cu ochii – ei nu primesc avertismente legate de aspectul fizic sau de sănătate.

Să ne-nțelegem! Eu accept că cineva îmi spune că arăt mai bine mai micuță decât musculoasă. Ok, asta e părerea lor, o apreciez, o iau în considerare (oricum fac ce vreau, că e viața mea și corpul meu, dar îmi place să primesc feedback constructiv). Dar sunt oameni care duc treaba mai departe de atât, unii care aproape că ar vrea să-ți spună cum exact să arăți. Dar numai când mergi la sală! Nu când mergi la păcănele sau la fast-food în fiecare zi în drum spre casă. Nuuuuu. Doar dacă mergi la sală. Ăsta e un subiect la care toți se pricep.

Și aș vrea să mai adaug încă ceva: nu e nimic superficial în a ne dori să arătăm și să ne simțim bine. Doar pentru că mă zbat să-mi fac pătrățele pe abdomen nu înseamnă că n-am nimic în cap. Ba chiar este demonstrat științific faptul că activitatea fizică de orice fel o îmbunătățește și pe cea intelectuală. Cărți, tuțceapamăti. 😀

Ați văzut-o pe gagica din poza de antet (de pe weheartit.com, dacă tot am ajuns aici)? Ei bine, ea nu merge la sală de 3 luni (ci de muuuuult mai mult) și, exceptând cazul în care e vreun specimen înzestrat cu un metabolism perfect, n-a mai văzut un dulce sau o bere de cine știe când. Și nu e ”prea musculoasă”, e doar o tipă super-fit. Și, ca să fiu răutăcioasă, singurii bărbați care n-ar fi atrași de ea sunt aceia care se tem că e mai puternică decât ei. 😀

P.S. : NU am spus nicăieri în articol care e țelul meu la sală, așa că nu vă grăbiți să judecați. Vreau doar să fie egalitate: accept cu bucurie să fiu ”atenționată” cu privire la faptul că o să mă fac cât un animal (ahahaha, this always cracks me up) atâta timp cât și alții sunt atenționați în tot felul de aspecte ale vieții. Mmmmkey? Sau hai la sală! 🙂

 

About anne

Inimă tânără, suflet bătrân.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top