You are here: Home » Episoade » Devin schimbarea pe care vreau să o văd în lume!
Devin schimbarea pe care vreau să o văd în lume!

Devin schimbarea pe care vreau să o văd în lume!

Azi, voi începe cu o anecdotă. Un bun prieten s-a dus la un service să-și repare ceva la mașină și a insistat să stea lângă mecanic, să fie sigur că nu se întâmplă nimic rău. Omul de la recepție i-a zis ”hai, măi omule! noi nu știm ce mâncăm și tu te îngrijorezi de niște fiare?”.

Mă gândeam că în ultima vreme sunt foarte interesată de nutriție, de ce se întâmplă cu lumea asta în legătură cu mâncarea, de poluare, etc. În acest sens, am făcut mici modificări în viața mea, astfel încât să am conștiința împăcată dar să fiu și mulțumită, să mă bucur de viață.

Se știe deja cât de mult poluează vitele și cum se taie păduri pentru a cultiva porumb, ba chiar recent am văzut un documentar despre GMO (organisme modificate genetic) și m-am îngrozit la gândul că acestea afectează culturile vecine – un om de știință estima că ne apropiem de dispariția rasei umane din această cauză. Mă rog, și fiindcă GMO cauzează tumori, ce să vezi? Ce mă enervează cel mai tare la industria asta este că omoară fermele mici și cinstite și își justifică acțiunile prin producerea de culturi care sunt rezistente, pentru oameni care trăiesc în condiții grele. Între timp, tot populațiile deja favorizate beneficiază de aceste alimente. Așa că eu cumpăr aproape mereu legume și fructe din România (asta de ceva vreme), exceptând cazurile în care vorbim de banane sau kaki sau altele asemenea. Aș lua și de la piață mai multe dacă aș găsi un producător în care să am încredere, dar deocamdată mă descurc cum pot.

Săptămâna trecută am văzut un filmuleț scurt despre ce face industria modei și despre cum se aruncă efectiv tone de tricouri noi care au fost produse recent și care nu au fost vândute din cauza surplusului. Pentru un kilogram de bumbac spunea că se consumă vreo 20.000 litri de apă (asta în condițiile în care sunt mulți oameni care nu au acces la apă potabilă), iar din această cantitate se fabrică un tricou. Am rămas șocată. Chiar dacă cifrele sunt exagerate, tot este prea mult! Așa că am decis să fac o pauză de la cumpărături și să-mi iau haine care nu mai sunt noi – asta înseamnă ori second hand, ori chestii din Shop my Closet de pe blogurile de modă. Eu consider că atâta timp cât nu e vorba de articole gen lenjerie de pat sau de corp sau pantofi (am o manie în sensul ăsta), nu e nici o problemă. Ce poate avea un palton pe care o bloggeriță l-a purtat de 3 ori la poze? Ce poate avea o fustă aproape nouă dintr-un SH? Le speli, le cureți, le dezinfectezi, etc. Oricum nici alea din magazin nu sunt neapărat mai curate, având în vedere că le probează tot felul de oameni. Astfel că eu voi proceda așa o bună perioadă.

Mă scuzați, excepție fac hainele de sală. 😀

Cam atât pe ziua de azi. O să vă povestesc ceva despre DHL, dar momentan aștept să se termine aventura ca să am și o concluzie (sper să ies pe plus), așa că rămâne pe mai târziu.

Să aveți o zi minunată și o săptămână productivă!

foto

About anne

Inimă tânără, suflet bătrân.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top