You are here: Home » Episoade » Cum să nu te intereseze ce se întâmplă cu tine?
Cum să nu te intereseze ce se întâmplă cu tine?

Cum să nu te intereseze ce se întâmplă cu tine?

Vorbeam azi cu o tipă care și-a pus aparat dentar acum câteva luni, și care îmi povestea că ortodonta vrea să îi corecteze mușcătura și să îi scoată 4 dinți (nu măsele de minte, probabil alți molari) ca să facă loc. Nu comentez competența acelui medic, că nu e treaba mea. Dar fata de care povestesc îmi zicea că dinții ei s-au cam îndreptat (ce-i drept, există progres) și că ea vrea să-și scoată aparatul, că nu-i pasă de alte probleme medicale (deci care nu țin de estetică). A zis că îi vorbea medicul acolo și îi explica, dar ei nu i-a păsat. Am rămas uimită: cum să nu te intereseze ce se întâmplă cu dinții tăi, care fac parte din corp? (după cum era un viral pe youtube, dacă nu știți, asta e!). Cum să nu-ți pese ce se întâmplă cu tine? Cum să fii așa obtuz?

Eu spun că e normal, mai ales pentru tineri cu acces la internet, să se documenteze temeinic. Sunt suficiente surse și poți să-ți faci o idee destul de bună astfel încât să ai parte de cele mai bune rezultate – când te duci la un medic sau oriunde, deatlfe, să nu te uiți ca mâța-n calendar. Să ai habar, măcar să înțelegi terminologia. Nu-mi vine să cred că o tipă de 20 și ceva de ani poate fi atât de ignorantă, mai ales în vremurile astea ofertante.

Da, știu, așa e toată lumea în țara asta. Am auzit de la un medic cum că pacienții operați uneori habar n-au ce organ li s-a scos, că nu i-a interesat, ”știe domnu doctor”. Încă refuz să cred că așa e majoritatea. Nu pot să accept că doar o minoritate se preocupă de ei înșiși. Că despre asta e vorba! Nu despre politica mondială și nici despre fiziunea nucleară. E vorba de corpul tău. De sănătatea ta. De binele tău. De viitorul tău. Etc.

Atât pe ziua de azi. Dacă vă întrebați de ce nu am scris ieri, e fiindcă nu am avut timp. Dar eu spun că am compensat cu articolele de alaltăieri, dintre care unul ”sadovenian”. Echitabil.

Gata, că mai am treabă. The night is young.

foto

About anne

Inimă tânără, suflet bătrân.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top