You are here: Home » Răutăți » Oameni, animale și nevertebrate/ți
Oameni, animale și nevertebrate/ți

Oameni, animale și nevertebrate/ți

Azi dimineață, când m-am întors de la dentist, am văzut un porumbel alb pe casa scării. A intrat printr-un grilaj de la un geam și cred că nu s-a descurcat să iasă înapoi. Am vrut să-l eliberez de chin așa că am căutat să-l ghidez, și săracul s-a izbit de geam de câteva ori până am reușit eu să-l deschid. Din păcate, acum este într-un gol dintre blocuri de unde iarăși nu poate ieși, pentru că este o plasă de sârmă deasă deasupra, tocmai pentru a evita aceste păsări care înainte își duceau veacul pe cablurile de internet și televizor. Așa că tot încerc să-l ademenesc înapoi în scară, ca să-l prind și să-l duc afară. Între timp i-au sosit și niște prieteni, cu care sporovăiește non stop, dar care (se vede treaba că) nu-l pot ajuta. Singura mea speranță este că la un moment dat se va decide să revină în clădire, fiindcă eu nu pot ajunge la el și nici nu am pe cine suna.

Și aici intervine internetul – am căutat metode a prinde porumbei (majoritatea pentru vânătoare, așa că am renunțat) și apoi o asociație ca cele din State care să vină cu ceva instrumente și oameni curajoși care să-l captureze. Nu am găsit, dar m-am apucat să cercetez organizațiile care se ocupă cu salvarea animalelor și acum regret. Am descoperit handicapați care chinuie câini și alte viețuitoare, am trecut peste poze cu animăluțe salvate de doctori sau complet neglijate, și mi-am dat seama că oamenii sunt de o cruzime fără margini. Celor care fac rău viețuitoarelor fără apărare nici măcar nu le pot găsi un apelativ. Aș putea să le zic nevertebrați, poate nu jignesc nici o râmă.

Nu le pot spune ”animale”, fiindcă le-aș jigni pe cele din urmă.

Încă nu am o soluție pentru porumbelul meu, dar nu mă culc la noapte până nu rezolv situația. O să aștept să cadă noaptea, sperând că prostuțul ăsta o să fie atras de lumină. Eu cred c-o fi speriat, dar nu e prea mintos sărăcuțul. Dar o să-l ajut eu! Asta e misiunea mea!

About anne

Inimă tânără, suflet bătrân.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top