You are here: Home » Episoade » La răscruce, fără timp, fără chef.
La răscruce, fără timp, fără chef.

La răscruce, fără timp, fără chef.

Ce-aș putea să vă spun azi? Sunt necăjită. Aceleași nimicuri agasante, ca un țânțar de care nu mai reușesc să scap.

În plus, iar am insomnii (”aseară” am adormit la 4 dimineața). Dar am terminat un proiect (târziu) și apoi am terminat de citit o carte bună-bună despre nutriție.

Nu-mi place că trebuie să mă forțez să fiu optimistă. De ce nu-mi vine pur și simplu energia pozitivă?  Încep să cred că sala de fapt acoperă ceva. Mă simt excelent când merg, dar cum fac o pauză, cum mă ia depresia. Sau e sevraj? Oricum, nu prea am timp de nimic în afară de muncă și citit (fără de care se pare că nu mai pot anul ăsta, după ce am fost o ignorantă – de fapt, abia am găsit ceva care chiar mă interesează). O să vă spun într-o dată viitoare despre câteva mituri legate de mersul la sală și nutriție. Sper. Mâine dimineață o să fiu la dentist, așa că nu promit mare lucru pentru după amiază. Sper să iasă bine treaba, că m-am săturat și încă sunt departe de final.

După cum ziceam, că tot aberez, am promis că scriu zilnic și decât întrebările alea stupide (haha, mai țineți minte ce entuziasmată eram?) mai bine arunc trei vorbe despre cum mi-a fost ziua sau ce mai am de gând să fac. Deocamdată e plictisitor, după cum e și viața mea, dar e doar o situație temporară. Cum îmi trece cu dinții și cum mă mai eliberez, cum bag și ceva qualité.

Noapte bună! Eu mă întorc la treabă.

foto: ca de obicei, weheartit.com

About anne

Inimă tânără, suflet bătrân.

4 comments

 1. Te rog, spune-mi cum se numeste cartea buna-buna despre nutritie! 🙂

  Te citesc de mult timp. Nu comentez, ca m-au obosit cuvintele :), dar nu ma pot abtine sa nu te intreb de ce folosesti in continuare “inafara”, cand stiu ca ai aflat varianta corecta de scriere? 🙂

  Cele bune!

  • Bună, Nicoleta! 🙂 Mă bucur că ți-ai făcut curaj să comentezi. 😀 Și mulțumesc că mi-ai zis de ”înafară”, ufff, greu mă dezvăț… (am corectat)
   Prima mea cartea a fost ”Burn the Fat, Feed the Muscle” a lui Tom Venuto. E despre un stil de viață sănătos care implică, desigur, și ceva mișcare, însă chiar dacă te interesează doar partea cu mâncarea, tot e o lectură foarte utilă (unele informații nu mai sunt valabile, autorul a revenit de-a lungul timpului cu niște modificări pe măsură ce s-au mai făcut descoperiri; ce mi-a displăcut mult este că recomandă 6 mese pe zi, ceea ce următoarea carte ”interzice”). Am mai citit și ”The Obesity Code” de Jason Fung, care este super mișto – iarăși, subiectul central e intermittent fasting însă are informații valoroase despre ce se întâmplă cu organismul nostru când mâncăm și cum să prevenim obezitatea și diabetul. Ambele prezintă niște puncte de vedere interesante și eu am luat ce mi s-a potrivit și ce m-a interesat din amândouă – nici o carte pe subiecte de genul ăsta nu este un manual cu reguli. Ideea e să îți faci niște obiceiuri bune pe care le poți ține și care ți se potrivesc.
   De asemenea, mai citesc ”Essentials of Nutrition: A Functional Approach” de Maureen Zimmerman și Beth Snow – asta e ceva mai ”medicală”, are noțiuni despre corpul omenesc și despre mâncare, digestie, nutrienți, procese chimice și multe alte detalii pe care le explică destul de omenește. E o carte mai stufoasă și prezintă lucrurile cât de cât obiectiv, nu prea are recomandări ca să zic așa. Eu o studiez pentru că mă interesează partea asta a anatomiei. 🙂
   Sper că te ajută sugestiile mele. Eu le-am citit pe toate în engleză, în format mobi, deci n-aș putea să-ți spun de unde să le cumperi sau dacă sunt traduse.
   Mulțumesc. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top