You are here: Home » Episoade » 60 de zile (de post?)
60 de zile (de post?)

60 de zile (de post?)

Câte se pot întâmpla în 60 de zile… Sunt atât de multe schimbări, încât aș face o listă enormă cu toate chestiile care se pot petrece în două luni. Pare puțin, dar nu e chiar așa.

Se pare că eu nu pot mânca timp de 60 de zile. Deci e mult sau puțin? Azi dimineață am fost la dentist și acum sunt în ocluzie deschisă. Nu știți ce-i aia? Bravo vouă. Dacă nu a trebuit să aflați sunteți niște norocoși. Dar eu o trăiesc acum. Desigur, azi fiind prima zi, nu pot vorbi cum trebuie și mi se pare că o să fie oribil. Probabil că, la fel ca în cazul gutierei, o să mă obișnuiesc.

Gutiera miopatică pe care am purtat-o timp de vreo 2-3 luni mi s-a părut la început groaznică. Scopul ei era mutarea mandibulei mai în față, ceea ce i-a ieșit de minune. O scoteam doar când mâncam. Nu prea se vedea (era pe dinții de jos) și după ce am renunțat la ea am intrat în panică, pentru că am bruxism și după câteva nopți ”la liber” am început să mă trezesc cu dureri de cap. În fine, ideea e că de la ură am ajuns la dragoste. Ba chiar am sunat dentista și i-am zis să mi-o dea înapoi, că nu mai pot fără ea.

În cazul de față, scopul procedurii este rotirea mandibulei și re-educarea mușchilor și articulației. Din cauza bruxismului mi s-au tocit măselele și toată zona din spate s-a ”prăbușit”, ca să citez un stomatolog. Desigur, nu se vede, fiindcă partea din față este relativ normală, dar aproape că nu mai am pe ce mesteca. Fără exagerare. Măselele se văd 1 mm de gingie. Așa că trebuie făcut spațiu, ceea ce aparent se va realiza prin menținerea condiției mele curente timp de 2 luni. Având în vedere că am contact în câteva puncte, efectiv nu am pe ce să mestesc. Așa că estimez un trup de fotomodel sau o cură de dezintoxicare, gen supe (care cred că e o prostie, apropo, dar se pare că am ocazia să spun că sigur e așa fiindcă o să probez). Ori o iau razna.

Probabil n-o să auziți nimic de la mine (sunt sâsâită așa că nu mai vorbesc decât cu familia, care poate să râdă de mine fără să mă supăr) și nici n-o să mă vedeți cum pot să scot limba la voi fără să deschid gura. Da, atât de grav e!

Se pot întâmpla multe în 60 de zile. Să sperăm totuși că se întâmplă mai devreme de atât.

Când o să termin cu dinții o să trag o beție monstru. Probabil că o să mai trag și până atunci, dacă-mi mai bagă în mufă c*caturi din-astea.

About anne

Inimă tânără, suflet bătrân.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top