You are here: Home » Perspectivă » Inelul de logodnă și alte lucruri importante
Inelul de logodnă și alte lucruri importante

Inelul de logodnă și alte lucruri importante

În timp ce mă îmbrăcam pentru sală…

Pauză. Mă scuzați puțin. Era o vreme când poveștile mele începeau cu ”eram la o bere cu băieții”.

Ce-am fost și ce-am ajuns.

Am văzut un vlog, după cum ziceam, sau mai degrabă l-am ascultat ca la radio, era într-o serie de filme și a venit automat în timp ce eu mă chinuiam să intru într-o bustieră și să mă dau cu antiperspirant doar unde trebuie,  nu și pe haine. În fine. Zicea duduia despre cum e aproape vitală pentru relație această bijuterie, da, inelul de logodnă e super important, că îl poartă femeia toată viața și trebuie să se poată lăuda cu el, și că-i musai să fie diamant, oricât de mic.

Știu că sună stupid, dar eu nu cred că dragostea se măsoară într-o înșiruire perfectă de atomi de carbon. Și inelul de logodnă nu îl poartă toată lumea toată viața. Și nu e făcut să moară altele de ciudă (deși cam pentru asta e folosit). Inelul de logodnă e o promisiune.

Vă spun din experiență: e mai important să găsiți un om care să vă fie alături în caz de boală, care să vă susțină până în pânzele albe (chiar și atunci când nici voi însevă nu mai aveți încredere), care să aibă răbdare și să fie blând. Eu asta mi-am dorit și asta am primit. Nu am vrut niciodată diamant din cauza felului în care se obțin aceste pietre (nu m-am putut uita la Blood Diamond, deși am încercat) și din cauză că sunt la supra-preț doar fiindcă pe la 1930 De Beers a sesizat oportunitatea și a reușit să prostească pe toată lumea.

Poate acum câțiva ani aș fi apreciat enorm un inel scump și frumos pe care să-l pot arăta cu aer de superioritate. Dar cum nu mai sunt așa superficială și mai ales cum anumite experiențe recente mi-au demonstrat că sunt alte lucruri mult mai importante într-o relație, rămân la părerea mea despre diamante.

P.S. Inelul din poză îmi place, deși l-aș fi preferat cu aur alb. Poate nu e de logodnă, nu știu, dar nici nu contează. Uite, mă duc acum la sală și nu am nici măcar o bijuterie înafară de brățara pe care nu o scot aproape niciodată. Dar am Omul cu mine.

About anne

Inimă tânără, suflet bătrân.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top