You are here: Home » Episoade » Din online spre … offline?
Din online spre … offline?

Din online spre … offline?

De fiecare dată când călătoresc, îmi place să fac albume pe FaceBook și să las acolo amintirile frumoase, ușor de vizitat oricând și de anumiți oameni (setări de privacy, ce să zic…). Numai că în ultima vreme site-ul merge de parcă folosesc dial-up și dă erori mai des decât windows-ul, ceea ce deja e o performanță, motiv pentru care am decis zilele trecute să șterg toate albumele. Le-am downloadat frumos în calculator, pentru că o parte din poze sunt pierdute și altele pe un hard extern pe care nu prea umblu, le-am organizat pe foldere și caut o altă platformă pe care să o folosesc pentru împărtășirea fotografiilor cu familia și prietenii apropiați. Cam amân momentul, sinceră să fiu, deoarece mi-e silă să-mi fac iarăși un cont și să mai rețin încă o parola, să fiu și mai vulnerabilă în online. Sunt pe Facebook de 9 ani. Uau.

Cert este că sunt foarte hotărâtă să nu-mi mai irosesc timpul cu toate prostiile și efectiv să încerc din ce în ce mai mult să-l umplu cu ceva care să-mi fie util. Iar upload-ul de câte trei poze o dată (ca să nu crape site-ul) nu e una din activitățile mele preferate. Așa că mă voi folosi de FB doar pentru a vedea ce mai fac unii și pentru a mă ține la curent cu anumite site-uri, pentru administrarea blogului (dooh) și texting, dacă e cazul. Eram așa decisă când m-am înfuriat încât am fost la un pas de a-mi șterge și contul, doar că nu pot să am pagină de site fără cont personal. Și să-mi fac încă unul doar pentru blog chiar nu am răbdare… Eh, oricum ștergerea n-ar fi fost permanentă, dar cât am descărcat cele peste 20 de albume am mai avut timp de gândire.

Ce se întâmplă totuși cu software-ul vieții noastre? Azi mi-a crăpat laptopul în timp ce foloseam un word. Un rahat de document cu text și câteva imagini mi-a blocat memoria aproape 50% și efectiv office-ul a încetat să răspundă la comenzi și s-a făcut negru. Chrome cârâie de fiecare dată când deschid un tab nou, și ventilatorul sau ce mai mișcă în măgăoaia asta de computer sună de parcă decolează. Mi-e silă să-mi iau un device  nou la fiecare doi ani, și chiar nu am chef de cheltuit banii pe așa ceva. Dar uite că sunt obligată, pentru că efectiv înafară de a juca Solitaire chiar nu am ce face în condiții optime cu acest nenorocit de laptop.

Yahoo îmi cere să schimb parola, probabil sub influența celor mai recente evenimente, și chiar dacă foloseam adresa pentru abonări la diverse site-uri (plus câteva scopuri mărețe dar răzlețe), parcă îmi pare rău să renunț la ceva ce am de peste zece ani. Cred totuși că sunt prea atașată de trecut așa că voi face cândva și pasul acesta de a înceta folosirea mailului de yahoo / altaba sau cum naiba se mai cheamă acum. Poate voi face pasul mai curând decât mă aștept, având în vedere că sunt câteva zile de când efectiv mi-e silă să schimb parola și mă bate gândul să las treburile așa, ca o buruiană pe un câmp nefolosit.

Cred că anul 2017 e un an al marilor schimbări pentru mine. Și mi-am spus că voi renunța la a-mi petrece atâta timp în offline de mult și tot am amânat, dar poate că o să sune ceasul cândva curând. Nu voi dispărea de tot, că nu am cum și nici nu vreau să mă târăsc într-o peșteră din care să nu pot vorbi nici măcar la telefon. Dar mi-ar plăcea să folosesc internetul din ce în ce mai puțin. Spre deloc. Așa cum fac în vacanțe, când chiar nu-i simt lipsa. Sunt destule de făcut oricum, și după curățenia strașnică din casă (acum, după sărbători, că eu sunt un om deosebit, care-și petrece vacanțele la părinți – părinți care fac curățenie strașnică fiindcă au musafiri) mă bag și la una prin online. În suflet e de muncă mereu, fără pauză, dar cu recompense.

Gata. Mă duc să plescăi niște carbonara și să mai citesc ceva.

Weekend frumos să avem! Alb, dar cald. Sper…

About anne

Inimă tânără, suflet bătrân.

2 comments

  1. Ce drăguț Freudian slip in textul tău : “Și mi-am spus că voi renunța la a-mi petrece atâta timp în offline de mult și tot am amânat, dar poate că o să sune ceasul cândva curând. ”

    Nu te pui cu subconștientul :))

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top