You are here: Home » Episoade » De asemenea, în afară!
De asemenea, în afară!

De asemenea, în afară!

Prima dată am aflat de blogosferă prin 2008, de la o tipă din Canada, care scria despre experiența ei în România. Inspirată de această manieră de a împărăși gânduri, experiențe, emoții, mi-am făcut și eu un blog pe care am început să scriu în engleză. Monkey see, monkey do.

A trecut ceva vreme de atunci și am tot schimbat formatul și aspectul și platforma, până am ajuns în stadiul actual. Evident, folosesc limba română (și romgleză, pe-alocuri) și chiar mi se pare că scriu și vorbesc corect. La fel de bine mă pot exprima și în engleză, cu toată modestia. Ei bine, după cum aveam să descopăr aseară, m-am înșelat amarnic. Mai grav e că nu mi-a zis nimeni până acum, nu m-a corectat nimeni. Aparent, ”înafară”” și ”deasemenea” nu se scriu așa. Se scrie ”în afara/ă” și ”de asemenea”. Am fost așa de surprinsă să aflu că eram în gravă eroare încât nu m-am potolit până când nu m-am convins. Puteam să bag mâna în foc că am dreptate!

Cel mai grav nu e că am greșit (abuziv, sunt expresii pe care le utilizez des) sau că e cam târziu să descopăr niște cuvinte banale, cât mai ales faptul că am văzut calea cea dreaptă cu ajutorul site-ului analfabeți.ro. Da, analfabeți.ro!

Voi de ce nu mi-ați spus că scriu greșit? M-ați lăsat așa, o ignorantă…

About anne

Inimă tânără, suflet bătrân.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top