You are here: Home » Perspectivă » Când o să fiu mare, vreau să fiu broscuța surdă.
Când o să fiu mare, vreau să fiu broscuța surdă.

Când o să fiu mare, vreau să fiu broscuța surdă.

Mai demult, o fată simpatică și bine intenționată, care m-a machiat pentru o nuntă, mi-a zis că e imposibil să-mi pun gene false individuale singură, că e mult mai probabil să reușesc cu unele tip bandă. Am crezut-o, fiindcă am încredere în abilitățile și experiența ei. Doar că ieri, în timp ce mă munceam să-mi fac un make up decent, am încercat să-mi pun gene false individuale și am reușit într-un timp extrem de scurt. Și atunci mi-am adus aminte de povestea cu broscuțele care încercau să urce pe un copac în timp ce altele priveau și spuneau că nu e posibil; majoritatea au renunțat, și una singură a ajuns sus: cea care era surdă!

Mi-am dat seama, pornind de la acest lucru mărunt și aparent nesemnificativ, că mă limitez singură fiindcă dau crezare spuselor altora. Ok, e posibil să nu-mi fi reușit faza cu genele, ceea ce chiar n-ar fi fost o tragedie dealtfel. Dar eu nici măcar n-am încercat timp de vreo doi ani, convinsă fiind că n-am nici o șansă. Și cine știe câte alte șanse am ratat doar pentru că alții mi-au spus că n-are rost sau că nu se poate sau că e prea dificil!

Viața e prea scurtă ca să nu încercăm. Uite, anul acesta e aproape gata. Parcă ieri învățam și mă pregăteam pentru cele mai grele interviuri, parcă ieri am fost refuzată, parcă ieri mă zbăteam în gânduri referitoare la ce să fac cu viața mea, parcă ieri am pornit pe un nou drum… Nici nu-mi dau seama unde s-au dus zilele, însă măcar cu multe din cele care au zburat în2016 știu ce am făcut. Dar câți din noi nu se poticnesc într-o monotonie ucigătoare doar fiindcă e confortabilă? Inclusiv eu. Da, și mie mi-e groază de schimbări, dar numai fiindcă sunt leneșă. De fapt, toate modificările majore ale vieții mele au venit cu progres, evoluție și pe-alocuri suferință ori satisfacție. Poate în momentul ăsta și mie mi-ar fi comod să rămân aici. Dar nu sunt fericită, așa că nu mă voi mulțumi doar cu sentimentul de satisfacție.

Vreau euforie! Ceea ce vă doresc și dumneavoastră! 🙂

foto: weheartit.com

About anne

Inimă tânără, suflet bătrân.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top