You are here: Home » Perspectivă » Legile lui Newton. Nu ale lui Murphy.
Legile lui Newton. Nu ale lui Murphy.

Legile lui Newton. Nu ale lui Murphy.

De la o vreme, sunt extrem de supărată, mâhnită, necăjită și nervoasă. Sunt atât de încrâncenată în stările astea, încât efectele au început să se vadă și, pentru că sunt căpoasă, îmi vine tare greu să rup cercul vicios. Am intrat în starea aia în care simt că nu mi se întâmplă nimic bun, și mi se pare că viața tuturor este atât de simplă, ușoară și minunată, încât a mea, prin comparație, pare un lung șir de ghinioane. Desigur că nu e adevărat, poate e doar o perioadă proastă. Și nu asta e principala problemă, ci faptul că nu pot să pun pauză.

Wiki zice așa: Principiul al III-a al mecanicii: Când un corp acționează asupra altui corp cu o forță (numită forță de acțiune), cel de-al doilea corp acționează și el asupra primului cu o forță (numită forță de reacțiune) de aceeași mărime și de aceeași direcție, dar de sens contrar. Acest principiu este cunoscut și sub numele de Principiul acțiunii și reacțiunii.

Ceea ce înseamnă că dacă mă mai enervez și mă mai ambalez mult, problemele nu se vor rezolva, situația nu se va ameliora și, de fapt, mă voi adânci în starea asta. Acuma, să fim serioși: viața și emoțiile nu sunt atât de simple încât să poată fi reduse la o simplă lege a fizicii, dar cred că merită menționat aici că important nu este să măturăm sub preș anumite lucruri, ci să ne ridicăm deasupra lor, să le vedem în ansamblu și să încercăm să acceptăm ceea ce se petrece cu noi, nu cu delăsare, ci cu înțelepciune mioritică.

P.S. : Eu chiar cred în lucrurile de mai sus. Problema este că deși le spun cu sinceritate și drag altora, și mă aștept să le înțeleagă, eu nu prea pot să-mi urmez singură sfaturile. Dar mă bucur că uneori ele îi ajută pe alții, deși adesea le spun mai mult pentru mine.

P.P.S. : În ultima perioadă (culmea!) am fost pusă în situația în care am încurajat o grămadă de oameni, de la o fată simpatică, fotograf amator de natură în căutare de job de web designer până la un tip care lucrează în IT și este la ultima șansă pentru MBA. Tuturor le-am redat încrederea, sau măcar o boare de energie și optimism. Și o parte din ei, cei care știu cu ce probleme mă confrunt, m-au întrebat de ce nu pot face la fel și pentru mine. De ce, atunci când vine vorba de viața mea, sunt atât de critică și necruțătoare? De ce îmi spun lucruri pe care altora nu le-aș spune niciodată, cum ar fi ” probabil nu ești un om foarte valoros, sau nu meriți să ți se întâmple niște minuni”? Ei bine, nu știu. Dar mă gândesc că ei mi-ai apărut în cale tocmai ca să înțeleg faptul că ar trebui să mă privesc și pe mine la fel. Ar trebui să-mi spun lucruri frumoase și mai ales ar trebui să le cred, pentru că sunt adevărate. Cu toții suntem valoroși. Și asta mă include și pe mine.

P.P.P.S. : V-am speriat, este? Nu mai scriu, mă duc la treabă: curățenia de toamnă. Pe curând!

foto> weheartit.com

About anne

Inimă tânără, suflet bătrân.

3 comments

 1. Treaba ta cum te consideri, eu te vad ca pe un om valoros si frumos si habar n-ai cat cat de drag.
  Dar sa stii ca faptul ca esti mai aspra cu tine decat cu altii e un lucru bun. E bine sa nu ai rabdare cu tine. Sa te certi si sa iti ceri mai mult.
  Nu o sa-ti spun ca o sa iasa soarele si pe strada ta, nu prea cred in atitudini din astea pasive in care asteptam sa ni se intample ceva bine.
  Gandeste-te doar ca pentru multi din viata ta, esti SOARE!

  • Treaba asta cu asteptatul soarelui nu e ceva pasiv, eu nu asa inteleg. Eu o vad ca pe increderea inerenta pe care ar trebui sa o avem in ceea ce aduce ziua de maine. Intre timp, pana apare raza de lumina, ne vedem de viata cu entuziasm si optimism… macar in teorie…
   Multumesc tare mult pentru cuvintele frumoase. Imi vine sa spun ca nu le merit.

 2. Suflet nu poate fi batran … este etern. Totul este in schimbarea perceptiei noastre, lumea evolueaza in fiecare clipa
  Mi-a placut articolul dvs. “Legile lui Newton” am iesit la acesta cautand cercul lui Newton, a fost tema de desen 🙂
  Va va ajuta Cartea Cartilor : “Iubeste-ti aproapele ca pe tine insuti” . Ca sa putem iubi aproapele nostru, trebuie sa stim sa ne IUBIM PE NOI insine Recomand doua carti valoroase:
  1. Florence Scovel Shin “Jocul Vietii – Cuvantul este bagheta magica ” (Afirmatii de succes, sanatate, propsperitate, protectie) si
  2. Luise L. Hay “Vindeca-ti corpul” – inlocuirea vechilor tipare, tiparele mentale, afirmatii de dragoste etc.

  Cu drag,
  O.C.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top