You are here: Home » Culinar » Brioșe cu mălai și dovleac
Brioșe cu mălai și dovleac

Brioșe cu mălai și dovleac

Vara asta am putorit for the most part, așa că zilele trecute am profitat de faptul că nu mai sunt un miliard de grade afară și imediat am executat ceva la cuptor. Treaba asta era menită să fie o tartă cu mălai și dovleac, dar cum noi nu avem o tavă, am băgat în forme de brioșe. Și bine am făcut, dacă tot mă laud singură. Rețeta este nouă pentru mine dar aparent am nimerit ceva ce se face la mine la țară de ani buni, sub numele de ”pitan”. Mă rog, ceva similar.

Și ca să nu vă plictisesc așa cum am văzut că e norma pe site-urile americane, unde înainte de rețetă avem o introducere mega-plictisitoare cu o poveste care chiar nu interesează pe nimeni, trecem la acțiune!

Ingrediente: o cană de mălai, una de făină, jumătate de cană de pastă de dovleac (eu am luat la borcan, pentru că mi-a fost lene să coc dovleac ori cartof dulce, spun eu că merge cu amândouă), niscaiva zahăr dacă poftiți, un praf de sare și un praf de copt, o lingură de bicarbonat, cam o treime dintr-un pachet de unt (topit), jumătate de cană de smântână și două ouă. Plus condimente gen scorțișoară, nucșoară, etc. După gust. 🙂

Într-un castron se amestecă ingredientele uscate și în altul celelalte. Se combină apoi între ele și iese o compoziție ca de chec. Se bagă în forme, apoi la cuptor cam vreo jumătate de oră la 200 de grade, și gata! Nu au ieșit prea dulci, așa că am mâncat vreo două și cu supă cremă. Practic, e o variantă o idee mai sănătoasă a pâinii. Desigur, iese și fără dovleac, dar … ce rost mai are așa? 🙂

DSC_0472

Poftă bună!

About anne

Inimă tânără, suflet bătrân.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top