You are here: Home » Personal » Lucrurile și valoarea lor
Lucrurile și valoarea lor

Lucrurile și valoarea lor

Ce simplă pare viața aferentă pozei de mai sus, nu? Pe mine una mă calmează… 😀

Zilele trecute discutam cu Omul meu despre ceva care îi aparține și la care n-are nici o problemă să renunțe. Lucru de care eu, aparent, sunt mai atașată decât el. Să spunem că e vorba de un tricou. Lui nu prea îi place, îl lasă cu plăcere dacă trebuie, dar eu m-am obișnuit să-l văd cu el, și chiar dacă e cam ponosit, parcă nu l-aș arunca la gunoi așa, deodată…

Nu știu exact motivul pentru care mă leg emoțional de lucruri, de locuri, obiecte, de chestii care n-au suflet. Abia în ultimii ani mi-am făcut curaj să-mi reorganizez viața materială, să mă descotorosesc de treburi pe care nu le mai foloseam de cine știe când… Saci cu haine care îmi ocupau dulapul în mod inutil, amintiri din excursii și cadouri fără valoare (reală sau sentimentală). Atâta amar de spațiu sufocat… Anul acesta am făcut cele mai stricte alegeri, am donat și-am aruncat și-am reciclat, și tot nu am reușit să ajung în stadiul pe care mi l-aș fi dorit. Și, văzând întâmplarea cu tricoul Omului meu, realizez că poate mai am mult de muncă cu mine.

De ce simt nevoia să mă înconjor de atâtea chestii? De ce cred sistemul de principii care zice că dacă n-am mare lucru, nici eu nu valorez așa mult?  Oricum, se pare că mă apropii de vârsta la care oamenii normali preferă să dea banii pe experiențe și nu pe obiecte. Fingers crossed!

foto> weheartit.com

About anne

Inimă tânără, suflet bătrân.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top