You are here: Home » Perspectivă » Pentru o viață sănătoasă…
Pentru o viață sănătoasă…

Pentru o viață sănătoasă…

Nu mai găsesc aproape nici o încântare în a mânca. Nu că înainte aș fi găsit vreo plăcere deosebită în asta – timpul irosit la cumpărături plus gătit plus spălat vase, scotocirea internetului întru găsirea unor feluri interesante, etc șamd, dar!!! … din diverse motive, dieta mea s-a tot schimbat până am ajuns în punctul de față, în care:

  • realizând că nu pot băga carbohidrați cu lopata (deși metabolismul încă îmi permite, adică arăt bine, haha), am căutat alternative. și fiindcă nu-s gurmandă, nu mă deranjează atât de mult să bag niște biluțe cu orz și curmale, sau alte chestii care să fie și plăcute, și mai puțin nocive.
  • câteodată nu mai mănânc deloc pentru că n-am chef să mă spăl pe dinți. din același motiv nu mai mănânc anumite chestii care sunt periculoase ori necesită curățire mai temeinică (cum ar fi chestiile crocante sau untul de arahide, etc)
  • nu îmi place carnea (gustul de grătar nu-i așa rău, totuși) mai ales din cauza texturii, iar dacă nu e foarte foarte bine făcută, am senzația că-s canibal. așa că bag ouă și din când în când, proteine în cantități mici.
  • de mult nu mai pun sare decât în cantități infime, iar ulei doar din cel bun. motiv pentru care mâncarea pare mai fadă, clar, dar deasemenea gustul original este mai plăcut, deși subtil.
  • grăsimi bune și oil pulling cu ulei de cocos. look it up. 😉
  • numai apă și cafea. câteodată bere. niciodată suc. mă rooog, exagerez. 😀
  • am terminat-o și cu pâinea ambalată. cea care nu e ambalată nu-mi inspiră încredere fiindcă a fost atinsă de … multe mâini murdare. așa că nu mai mănânc aproape deloc. ori dacă nu se poate altfel, o să-mi coc io, na!
  • încerc să renunț de tot la zahăr. nu pun în cafea și nu prea mănânc dulce, dar din când în când mă mai porcesc cu o tonă de înghețată. ar fi minunat dacă aș putea să tai de pe listă orice sursă de zaharuri rafinate, să rămân doar la fructoză.
  • fac tot felul de chestii cu tărâțe, fiindcă e o sursă de fibre care nu enervează. nu-mi place în mod deosebit, dar … merge. (o să vă povestesc altă dată despre o budincă din-asta).

Nelegat de mâncare, mai zic doar că dorm mult mai bine de când citesc înainte de culcare în loc să stau la laptop (sau teve, pentru cine are). Știu că toată lumea știe asta, dar pun pariu că puțini pun în practică. Eu am probat și merge! So do it!

Practic, mâncarea a devenit doar un mod de-a mă menține în viață și sănătoasă. Nu e vorba că nu-mi mai place în sensul de semn de depresie, pur și simplu nu mă mai interesează deloc. Nutrienți și-atât. Mereu am zis că dacă s-ar inventa niște pastile ca să înlocuiască mesele regulate și dacă organismul nostru ar funcționa așa, nu mi-a părea rău după nici o mâncare. A, îmi plac popcornul și semințele, chestii pe care nu le pot mânca (acum și niciodată) din motive stomatologice, pentru că-mi plac dinții mei și vreau să-i am toată viața. Așa că .. fără regrete!

P.S. : Asta nu înseamnă că nu-mi mai place food photography. 😀

P.P.S. : Poate e doar o pasă temporară. Vom trăi și vom vedea.

foto: weheartit.com, se știe!

About anne

Inimă tânără, suflet bătrân.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top