You are here: Home » Personal » Nu mă potrivesc
Nu mă potrivesc

Nu mă potrivesc

Cred că nu mi-am găsit locul niciodată pe lumea asta. Și singurul motiv pentru care în ultima vreme nu m-a preocupat chestia asta e faptul că mi-am făcut culcuș și am stat deoparte. Și când am crezut că-s pregătită să ies din nou, am auzit iarăși cum că nu sunt potrivită. Nu contează pentru ce, nici măcar n-are importanță, dar … nu-i ciudat? La început nu mi-a păsat, fiindcă mă pot distanța rațional de toate astea, dar m-a mâncat pe dinăuntru. Și am ajuns iarăși aici, în punctul în care am nevoie de validare, încurajare, dragoste, sprijin, aprobare, acceptare.

Și ce-i mai grav e că eu una consider că sunt minunată. Pentru că mă cunosc și, în ciuda lucrurilor care nu-mi plac la mine, mă iubesc pentru cele care mă fac specială și pentru toate cicatricile care poartă amintirile luptelor pe care le-am dat ca să ajung atât de puternică și atât de obosită. Și în ciuda acestui lucru, mă doare respingerea. Așa cum ne doare pe toti, mai mult sau mai puțin.

Oare m-ar durea mai tare un compromis? Aș rupe prea mult din mine ca să mă fac plăcută? Aș putea renunța la ceea ce mă face unică doar pentru a deveni încă o oaie în mulțime?

Și după ce m-am forțat să nu mai simt nimic, am reușit! și am crezut că e bine, dar se pare că sunt imună doar la anumite senzații. Melodia de mai sus a fost reprezentativă pentru una din cele mai depresive perioade ale vieții mele. Acum nu mai trezește nimic în mine, din păcate. A fost un timp în care singurul mod în care știam că încă mai trăiesc era faptul că durererile sufletului erau palpabile și mă consumau vizibil.

Oare cine sunt acum? Și cum pot să știu asta fără patimi sau lacrimi?

About anne

Inimă tânără, suflet bătrân.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top