You are here: Home » Episoade » Baie și companie
Baie și companie

Baie și companie

foto

Nu-mi place să stau singură cuc în casă. La baie e cel mai rău – dacă mă spăl pe păr, durează vreo douăj de minute treaba, ceea ce înseamnă plictiseală cu toptanul. Mă face să iau în considerare ideea unei tipe de-a construi o casă cu o baie imensă, care să aibă cada încastrată în pardoseală și un fotoliu imens pe care să se odihnească și să mă întrețină Omul meu. Acuma, într-un apartament mic nu se poate așa ceva, deci facem treabă fără fotoliu. Câteodată iau tableta cu mine, o așez pe chiuvetă, pun un documentar scurt și mă apuc de săpunit, clătit, aplicat măști și geluri de exfoliere. Știu că ritualurile mele nu fac obiectul intereselor voastre, așa că o să trec, în sfârșit, la subiect: am nevoie de companie când mă îmbăiez.

Am descoperit cu surprindere, anul trecut, că dacă Omul e plecat în vreo delegație, Mufi nu se dă-n lături să mă urmărească și să-mi fie alături. Nu fac baie sau duș decât cu ușa deschisă, pentru că pot, haha. Și mai ales pentru că de fiecare dată minunea aia mică și blănoasă vine și se așează confortabil pe capacul de la toaletă sau pe jos și stă cuminte până termin cu toți clăbucii. Vine și stă pe blat în bucătărie cât îmi beau cafeaua, se tolănește pe scaun cât spăl vasele și mi se împleticește printre picioare când sunt în tranzit prin casă. Nici măcar n-a fost nevoie să o învăț sau să o chem, face asta instinctiv, că știe că mor dacă n-am pe cineva alături. Bine, există și o problemă: dacă Omul e plecat mai mult de vreo 3 zile, încep să vorbesc puțin cam prea mult și cam prea serios cu felina, de parcă ar avea vreun dram de inteligență. Dar necazurile mele psihologice iarăși nu fac obiectul intereselor voastre.

P.S. : N-am găsit o poză care să reprezinte în totalitate ceea ce vreau, dar cea din antet se apropie periculos. French countryside. A, și încă ceva: mi-aș organiza casa astfel încât să am două băi: una cu toaletă și duș și alta doar cu o cadă. Japanese style. ca cea de mai jos. Poate așa aș face mai des sesiuni de spa, care momentan mă plictisesc de moarte. 🙂

Classic-Japanese-style-bathroom-design

foto

About anne

Inimă tânără, suflet bătrân.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top