You are here: Home » Culinar » Altfel de burger. Ăăă, falafel burger.
Altfel de burger. Ăăă, falafel burger.

Altfel de burger. Ăăă, falafel burger.

M-am întins la vorbă, așa că rețeta e evidențiată pentru cei care n-au răbdare pentru flecăreală.

După trai bun și nesimțire de sărbători, ne-am întors acasă cu burta plină și arterele ceva mai ”îngroșate”. Vrând-nevrând, am dat gata un săculeț de cartofi în puțin peste două zile, asta și fiindcă n-am băgat nimic altceva în organism. De ce? Nu că simțeam o poftă cruntă pentru carbohidrați (cu toate că sunt prima opțiune la mine, întotdeauna), dar mai ales deoarece în bucătărie se dădea cu var. Folosesc diateza reflexivă pentru că nu prea am muncit eu, deși am dat și eu c-o pensulă și bidinea (greșit, haha 😀 ) și pentru că n-aș vrea să ridic un piedestal pentru alții care n-au făcut construcții dar s-au descurcat mai bine. I suck.

DSC_0464ț

În fineeeeee. Deci după ce-am băgat cartofi cu lopata, și-apoi o supă cremă de legume și încă o salată de cartofi cu ouă și maioneză (numai Dumnezeu știe cum de n-am ajuns la chintal cimitir spital încă), mi-am zis că aș vrea ceva mai delicios. Salivam după ceva fast food, dar aș vrea să apuc și eu vârsta de 40, care cică e a doua tinerețe, așa că am încropit varianta vegetariană. Flexitariană, mai precis.

DSC_0472ț

Ingrediente și mod de preparare: 2 cutii cu năut boabe, o mână de pătrunjel, o ceapă mare, vreo 3 căței de usturoi, o lingură de tahini (eu n-am avut dar am băgat niște unt), condimente (eu am băgat cam de toate, dar ideal ar fi să fie și niște barbeque spices, dacă se poate). Astea se blenduiesc.Când s-a omogenizat treaba, dar nu de tot, mai adăugăm puțin ulei, 2 ouă, vreo 2 linguri de făină și pesmet cât cuprinde și amestecăm cu lingura. Să iasă ceva molcuț, însă nu ”modelabil”  chiar ca pifteluțele. Se fac niște forme rotunde care se așează într-o tavă cu hârtie de copt, și se ung pe deasupra cu ulei (cu un penson cu ajutorul căruia mai umblăm și la finisaje). La cuptor la 200 de grade vreo 30 de minute – după primul sfert de oră se întorc.

DSC_0458ț

DSC_0462ț

Iese ceva minunat care se poate combina după pofta inimii burții. Fiindcă nici de-al naibii nu se găseau chifle de burgeri, am folosit din cele clasice de la Mega, care s-au dovedit și mai gustoase. Se despică și pe ele se pun: sos (chili, maioneză cu muștar, etc), chifteluța de năut, salată și roșii și ceapă și cam orice mai găsiți prin frigider și credeți că se pretează. Poftă bună. Noi ne-am ghiftuit bini di tăt, abia ne mișcam după aventura asta, și amândoi am rămas surprinși de cât de bun-bunuț a fost. Adică, na, cam tot ce fac eu e delicios (așa zic eu și cine n-a mâncat de la mine să nu comenteze, haha ), dar m-am autodepășit clar! de data asta. Goodies and healthy fast-foodies.

About anne

Inimă tânără, suflet bătrân.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top