You are here: Home » Perspectivă » 5 Obiecte pe care uităm să le curățăm
5 Obiecte pe care uităm să le curățăm

5 Obiecte pe care uităm să le curățăm

Words of wisdom from a germophobe. 🙂

Toată lumea știe să facă ordine și curățenie în casă, de la datul cu aspiratorul până la spălatul vasului de toaletă. Cu toate astea, sunt câteva obiecte pe care de cele mai multe ori le trecem cu vederea, motiv pentru care am zis să fac o listă cu cele mai mizerabile doldora de microbi, viruși, bacterii chestii. Pentru că-s nebună și fiindcă asta e pasiunea mea secretă: dezinfectarea.

  1. Telefonul  Nu cunosc prea mulți oameni care să-și ia smartfonul și să-l ”șmotruiască”, dar eu sunt obsedată de chestia asta. Oamenii folosesc acest obiect în tot felul de circumstanțe, negândindu-se că înainte să-l scoată din buzunar au pus mâna pe toate clanțele pământului, etc. Un mobil are în medie de 18 ori mai multe bacterii decât un w.c. public (streptococi, stafilococi, e.coli, etc). Am găsit șervețele dezinfectante fără alcool, asta ca să nu comenteze lumea că nu-i bine pentru touchscreen să-l abuzezi cu substanțe tari.
  2. Suportul de periuțe La fel care orice alt obiect din baie, este plin de bacterii și alte bazaconii. Este al treilea cel mai ”infect” obiect din casă. Se clătește cu apă fierbinte și apoi se dezinfectează cu alcool (de care poftiți).
  3. Perii și piepteni  Alte obiecte pe care lumea în general nu se gândește să le spele (zice o statistică, nu subsemnata). Eu le șamponez cel puțin o dată pe săptămână, ca să elimin bacteriile, praful, uleiurile, șamponul uscat, etc din ele.
  4. Întrerupătoarele  Da, da, alea pe care punem mâna de multe ori pe zi. Au și ele streptococi, e.coli, noroviruși și alți căpcăuni. De cele mai multe ori le șterg cu un șervețel cu Sanitol.
  5. Coșul de gunoi  Deși toți folosim saci, e important să știm că în coș se găsesc mii de bacterii pe cm2, motiv pentru care eu îl spăl cu apă fierbinte și îl dezinfectez tot cu Sanitol. Ehee, vremurile în care era spălat constant fiindcă aruncam direct în el toate mizeriile au apus… 😛

Și gata cu lecția de microbovirusofobie. Am mai băgat un articol, deci pot să-mi liniștesc conștiința spunându-mi că n-am lăsat blogul în paragină.

foto: weheartit.com

About anne

Inimă tânără, suflet bătrân.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top