You are here: Home » Util » Experiența mea cu FRAXEL
Experiența mea cu FRAXEL

Experiența mea cu FRAXEL

După cum ziceam, vineri am fost la dermato, la controlul de 1 an de la prima ședință Fraxel. Eu am ales cabinetul Dr. Leventer, și pe pagina lor puteți găsi mai multe detalii despre ce înseamnă această terapie cu laser (aici). Tenul meu avea nenumărate cicatrici post-acneice, pete roșii, pori dilatați și, în general, un aspect neplăcut care dădea impresia de ”traume”. Am decis, parțial temătoare, să încerc această terapie care promitea să ajute.

Primul pas:

Consultația, în cadrul căreia se dicută aspectele clasice (istoric, medicamente luate, etc), se prezintă terapia și se măsoară suprafața de corectat. Prețul este de 9 lei pe cm2. Obrajii mei (deci fără frunte, nas, bărbie) au costat puțin peste 1000 ron, asta ca să vă faceți o idee.

Cum se desfășoară ședințele:

După demachiere, o asistentă aplică pe față o cremă cu efect anestezic, cu care stăm o oră.

Dermatologul șterge crema cu efect anestezic și aplică alta, apoi setează aparatul . Senzația este de durere, dar nimic insuportabil. În cazul meu, eu având un prag destul de scăzut, aș spune că e destul de mare. But that’s just me. Partea bună e că tot procesul durează între 5 și 10 minute. Se trece cu laserul pe suprafața fiecărui obraz de 4 ori. Suportabil. Dermatologul aplică o cremă cu efect de calmare, și stăm cu gheață pe față vreun sfert de oră – 20 minute.

Se fac între 4 și 6 ședințe, la distanță de 3-4 săptămâni. În cazul meu, desigur, au fost necesare 6. 🙂

Mie mi s-a înroșit și umflat fața în prima zi. În a doua eram plină de coșuri micuțe, albe, care au dispărut fără urmă în a treia zi. Nu suportam nimic pe piele înafară de crema cicatrizantă, care calma senzația vagă de arsură. Dacă Doamne-fere mi se lipea un fir de păr, îl simțeam de parcă era de foc. Sensibilitatea asta era mai puternică în primele zile după Fraxel, dar a continuat într-o măsură mică și în următoarele 3-4 luni de la terminarea tratamentului.

Atenționări speciale:

După tratament, vreo 3-4 zile, se aplică Cicaplast Baume B5, pentru vindecare rapidă.

Pielea tratată nu trebuie sub nici o formă expusă la soare. Se va folosi mereu SPF 50+, pentru a evita riscul hiperpigmentării (inclusiv 9 luni după terminarea tratamentului). Din acest motiv, procedura se realizează cu precădere toamna și iarna.

Efecte:

În cazul meu se observă clar umplerea unor cicatrici și uniformizarea aspectului pielii (culoare și textură). Tratamentul este eficient în sensul în care remediază cicatricile într-un procent de 50-70%, motiv pentru care uneori este necesară repetarea. La mine, au rămas două zone pentru care intenționez să merg din nou, deși asta înseamnă încă aproape jumătate de an de chin și disperarea de-a evita soarele cu orice preț. Am fost paranoic de atentă să nu mă expun, am umblat chiar și cu mască chirurgicală o dată, am folosit pălării și șepci, m-am dat cu spf uneori și-n casă, când erau zile foarte luminoase. Procedura în sine nu-i grea, dar e destul de costisitoare și afectează viața zilnică. Deși se spune că poți merge la muncă a doua zi, nu-i adevărat.

Nu pun poze pentru că nu le am și pentru că sunt sute de fotografii cu diverse rezultate pe internet, n-are nimeni nevoie să vadă cazul meu concret. Ceea ce pot să spun este că a meritat din plin, deși n-a fost tocmai ușor. Personalul de la clinică este bine pregătit și amabil, se consultă între ei și discută diverse probleme speciale sau se documentează împreună, iar atmosfera generală este plăcută și relaxantă. Și miroase grozav! 🙂

foto

About anne

Inimă tânără, suflet bătrân.

2 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top