You are here: Home » Episoade » 13 după 30
13 după 30

13 după 30

În prima zi cu adevărat răcoroasă de vara asta, în care dimineața a început cu 13 și nu 30 de grade, am trăit cu adevărat. Nu m-am mai târâit aiurea, nu am stat leșinată în poang și nici nu am mai băut apă din disperarea de-a nu muri deshidratată. Nu m-am mai șters din 2 în 2 minute de broboanele sâcâitoare de pe frunte, nu m-am mai uitat la Mufette cum leșină pe gresie, nu am mai stat în aer condiționat care simțeam că-mi pătrunde prin țeastă și-mi paralizează creierul amorțit în timp ce-mi răcorește corpul. Nu m-am mai zbătut să găsesc haine care acoperă dar care mă lasă să respir. Probabil că o fustă din ierburi și un sutien din nuci de cocos ar fi fost mai nimerit. Ori poate că mi-am pierdut rațiunea și am rămas doar cu instinctul de supraviețuire. 🙂

M-am trezit la 6 când a lansat mâța o armă nucleară. Apoi la 7 când mi-am dat seama că plouă și am intrat în panică fiindcă nu știam dacă e închis geamul la balcon. Apoi la 8 când a sunat ceasul. Și apoi, într-un final, la 8 jumate, când m-a sunat Omul meu. Mi-am băut cafeaua uitându-mă la cerul gri, am făcut yoga, un duș fierbinte. Am aprins bețișoare parfumate și m-am îmbrăcat cu o bluză cu mânecă lungă. Mi-am pus șosete roz și m-am uitat la o prezentare TED. Am citit din Înțelepciunea Chakrelor și din Naruto. Am mâncat ciocolată și m-am iubit cu pisica. Am și muncit, dar mai puțin, fiindcă viața e prea scurtă ca să las să se irosească o zi așa frumoasă, pe care-o aștept de mult. Nu mă omor după ploaie, dar are farmecul ei, și din când în când chiar înnobilează o zi de meditație. Pentru că acum simt și trăiesc și gândesc.

Și nu-i decât prânzul! În sfârșit am o zi care e minunat de lungă, pentru că am trăit-o, nu pentru că i-am supraviețuit. Am o senzație grozavă de libertate, ceea ce vă doresc și dumneavoastră.

Foto de pe weheartit.com , la fel ca de fiecare dată.

About anne

Inimă tânără, suflet bătrân.

One comment

  1. Rudolph Aspirant

    Ce mult depinde libertatea de conditiile meteorologice ! Mie nu mi-ar fi dat asta prin cap daca nu citeam textul tau !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top