You are here: Home » Cărți » Just a Geek
Just a Geek

Just a Geek

În ultima vreme am citit puțin spre deloc. Ba chiar m-am simțit vinovată pentru asta, mai mult decât atunci când aveam lectură obligatorie și mă culturalizam cu niște rezumate și comentarii, la școală. Chiar discutam zilele trecute cu un prieten despre cum suntem bombardați cu tot felul de chestii spectaculoase (de la știri ”n-o să-ți vină să crezi, dă click aici” la adevărate realizări științifice care, din păcate, nu prea mai impresionează pe nimeni) și nu mai reacționăm la nimic. După o lungă perioadă în care verificarea facebook-ului zilnic m-a plictisit de moarte, aseară m-am decis să dau unlike unor pagini care mai mult mă enervau. După ce am făcut curat, mi-am dat seama că aș dori să-mi utilizez timpul într-un mod mai util mie, ca individ, așa că mi-am scos Kindle-ul și m-am apucat să răsfoiesc în căutarea unei cărți care să mă prindă – că n-aveam chef să citesc doar de amorul artei, la mine nu merg strategiile astea. Și astfel am dat peste volumul ”Just a Geek” al lui Wil Wheaton, care este copilul ăla enervant din Star Trek TNG. Mi-a fost antipatic acolo, dar și mai tare m-a enervat in Big Bang Theory. Cu toate astea, mi-am propus să-i citesc biografia (una deloc convențională, ea trecând de la trecut la prezent de mai multe ori pe parcursul unui capitol, și incluzând pasaje din articolele de pe blogul său). M-a prins de abia am închis ochii la 3, dar tot gândindu-mă la ce a zis el, la cum și-a deschis sufletul și a povestit despre viața lui – am avut și câteva revelații, dar voi vorbi despre ele la momentul potrivit.

Ceea ce vreau să spun este că … toate au timpul lor. Așa cum a picat foarte bine lectura în momentul ăsta, pentru că m-am uitat la TNG, pentru că am avut chef să citesc, pentru că lecția despre cum ne influențează și cum percepem trecutul abia acum o pot înțelege cu adevărat, etc.

O să vă spun mai multe despre această carte după ce o termin. Și despre revelație … altădată. Acum citesc printre picături. 🙂

***

Later edit (14 iul 😛 ) > Sfârșitul e foarte anti-climatic. Nu mi-a lăsat nici un fel de sentiment. Chiar și-așa, recomand cartea oricui este pasionat de Star Trek și cvasi-autobiografii, pentru că e bine scrisă și conține informații prețioase din culise și despre conceptul ”acceptării” (despre care sper că o să povestesc mai multe). Și-atât, că nu-s spoiler.

Foto: weheartit.com

About anne

Inimă tânără, suflet bătrân.

2 comments

  1. Rudolph Aspirant

    Eu nu sunt Trekkie dar imi place sa citesc uneori biografii sau chiar autobiografii, (desi preferabil biografii totusi) chiar si ale unor persoane din culturi total straine si necunoscute pt mine, dintre care as mentiona pe ministrul de finante Tayllerand (ca eu chiar nu o am cu finantele), sau printesa Diana de Wales, (si nici cu lumea printeselor adevarate nu o am), asa ca de ce nu si autobiografia unui actor legat de Star Trek despre care nici nu auzisem, (ca legat de Star Trek cred ca am auzit doar de 2 din aia batrani de tot, probabil unul chiar decedat, dl Leonard Nimoy, si dl W Shatner) ? Am sa caut sa aflu si cine e W Wheaton, desi numele chiar nu-mi spune nimica, dar am devenit curios din cauza articolului tau !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top