You are here: Home » Perspectivă » Dă-l încolo de telefon!
Dă-l încolo de telefon!

Dă-l încolo de telefon!

Vreau să spun o chestie foarte importantă pentru mine: eu nu mă uit la telefon dacă sunt în compania altcuiva (cu mici excepții). Consider că este de bun simț să-i acord atenția mea, și să nu mă uit la un ecran colorat sau pe niște site-uri amuzante. Desigur, nici nu mă sună nimeni să dezamorsez bombe, că poate aș fi mai încordată așa. Dar … cum toate apelurile primite sunt cam egale în ce privește importanța și prioritatea, nu țin telefonul la piept dacă întrețin o atmosferă de vreun fel. Ce-i mizeria asta, una-doua slide și unlock și refresh. Dar dă-l încolo!

Am citit undeva că e un obicei suedez să nu porți ceas atunci când mergi la o întâlnire de care-ți pasă – fiindcă omul acela e atât de important, încât nu contează cât e ora, cât timp a trecut. Și consider că e de bun simț să nu se scoată telefoanele pe masă în restaurant sau în vizită. Să fie prin apropiere, să se audă în caz de ceva, dar altfel… Dă-l încolo!

P.S. : Dacă totuși mă uit, ceva e în neregulă. Ori sunt plictisită, ori nervoasă. 😉

About anne

Inimă tânără, suflet bătrân.

3 comments

  1. Nu stiam de obiceiul suedez cu ceasul ! Dar eu nici nu am interactionat vreodata cu suedezi asa la nivel de prietenie. Eu fiind plasat fie in Norvegia fie in Danemarca de fapt as putea zice ca suedezii nici nu pot fi prietenii mei ! (Glumesc.)

    Insa tocmai am citit ca a oferi cadou un ceas (de mana sau chiar un orologiu) in RP Chineza poate fi intrrpretat de unii si in anumite contexte cum ca le vrei raul si abia astepti sa le “sune ceasul”, (adica sa decedeze) ! Ha ! Ha ! Acum ma intreb ce fel de reclame pune Patek Philippe in revistele chineze ! Sau poate de fapt reclamele lor tin cont de aceste sensibilitati chineze ! Ca de fapt arata un tata cu un fiu in care ideea e ca tatal cumpara ceasul cu gandul sa-l lase mostenire fiului, nu sa i-l dea cadou imediat atunci cand e mic. Ha ! Pt mine ceasurile nu rerezintaceva super-special desi imi place uneori sa ma uit la unele si nu as zice nu sa primesc unele cadou, mai ales asa din alea cu multe pietre pretioase insa de bun gust. Chiar imi plac mai mult alea cu pietre pretioase gen bijuterie decat alea sport, plus mai imi plac alea gen jucarie Lego de la Swatch, (desi nu pe teme SF, mai mult pe teme de Art Deco).

  2. depinde cu cine sunt. daca ma plictiseste, ma uit pe telefon 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top