You are here: Home » Suflet » Iubire de zi cu zi. Între Valentine’s și Dragobete.
Iubire de zi cu zi. Între Valentine’s și Dragobete.

Iubire de zi cu zi. Între Valentine’s și Dragobete.

Mi-a zis cineva, odată, că e mai ușor să iubești toată lumea decât un singur om. Că e mai simplu să-ți reverși sentimentele asupra unei mulțimi cu indivizi neidentificați decât să adori cu toată ființa un seamăn, cu toate defectele și calitățile lui, cu tot ceea ce este și reprezintă, cu tot ceea ce-ți trezește sentimente sau te lasă indiferent.

Sunt oameni pe care toți îi plac din prima. Eu nu-s unul dintre ei. Eu sunt, cum ar zice americanul, an acquired taste. Din fericire și din păcate, nu mulți au avut răbdare să mă descopere, să mă înțeleagă, și prea puțini mă acceptă fix așa cum sunt. Ceea ce-mi convine, dacă stăm să ne gândim cât de prețios e timpul și cum ideal ar fi să-l petrecem cu drag, nu în silă.

Și dintre toate iubirile mele, cea mai provocatoare a fost cea pentru mine. Cât m-am zbătut eu să fiu cum aș fi vrut, cât m-am chinuit să mă schimb după ce-mi place, cât mi-am dat silința să mă transform într-un alt … eu. Și, când m-am așteptat mai puțin, când nici nu m-am mai gândit la toate astea, m-am descoperit și m-am îndrăgostit. Și la fel a fost și cu ceilalți care acum ocupă o cămăruță în sufletul meu. De fapt, iubesc un singur om cu adevărat, cu totul. Și nu pentru că e așa cum am visat, ci fiindcă mă face un om mai bun. Adică, mai bine zis, mă lasă să fiu eu însămi. Și cred că așa ceva se întâmplă rar, aproape niciodată, cel mult o dată în viață.

Alfa-Omule, asta e pentru tine. În speranța că bem odată sticla aia de șampanie! Hai să nu mai așteptăm nici o sărbătoare, că ce poate fi mai frumos decât acum? 🙂 Fără nectar de portocale.

About anne

Inimă tânără, suflet bătrân.

One comment

  1. Eu nu cred ca e mai usor sa iubesti pe toata lumea decat asa un nr limitat de persoane…zau, ce lui Iisus sau lui Buddha le-a fost asa de usor ? Buddha chiar a renuntat am impresia, a zis ca mai bine sa nici nu te emotionezi preatare cu iubirea nici pt toata lumea, nici pt cativa, ca produce prea multa uzura si energie risipita, si sa ramai cat
    mai zen…cred ca numai Iisus s-a incapatanat asa sa o tina una si buna cu iubitul intregii lumi chiar si pana la sacrificiu…ma rog, D-zeule crestin iarta-ma in caz ca zic vreo blasfemie.

    Sunt de acord ca e ff obositor sa iubesti si doar asa vreo 2-3, plus daca ramai sa te iubesti numai pe sine, nici asa nu e prea echilibrat plus trebuie sa te chinui numai cu tine insuti, e risc sa ajungi sa te enervezi pana la urma tot pe tine insuti ca te pui la treaba numai pe tine pt tine…cel mai bine e asa cam sub 10 persoane, in care sa te incluzi si pe tine insuti, plus parintii, eventual vreun frate sau sora, plus asa vreo 2 iubiti si vreo 2 prieteni si eventual copii, dar nu prea multi per total, eu zic totusi maxim 10 persoane total, (desi se mai poate negocia, ca unii sunt mai sarguinciosi, altii mai lenesi), ca totusi daca te chinui prea mult cu unul ai posibilitatea in acelasi timp sa dai vina pe altii !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top