You are here: Home » Episoade » Anul ăsta, de Crăciun
Anul ăsta, de Crăciun

Anul ăsta, de Crăciun

a.s. Nu se vrea o postare cu magia sărbătorilor și nici ”să fim mai buni”.

Eu am intrat în febra Crăciunului de când a nins accidental (pe la Sf. Dumitru). Am început să-mi pregătesc sufletul pentru sărbătoarea mea preferată, mi-am făcut planuri și idei și gânduri de tot felul. De fiecare dată când le-am împărtășit am fost întâmpinată cu mirare și priviri iscoditoare (”dar e abia noiembrie!” 🙂 ). Ceea ce puțină lume înțelege este că în ultima vreme viața mea a fost plină cu de toate. În principiu, sunt mai fericită decât am fost vreodată, mai liniștită și mai calmă decât în toată existența mea. Dar am avut parte de niște aventuri pe care nu le doresc nimănui, și momente de care încerc să nu-mi aduc aminte. Am fost tristă și supărată și nervoasă o bună parte a vieții mele, iar anul ăsta am fost nevoită să mă confrunt cu rezolvări iminente de situații cronice, și zen-ul ăsta de acum e ca o mică binecuvântare, mai ales că nici n-am știut că poate exista, că-l pot avea, că mi-e scris să-mi fie cald și moale și pufos în suflet.

Anul acesta a fost greu. A meritat, la final, dar a fost greu. Și pentru că am avut nevoie de motivație ca să nu renunț, mereu am privit înainte cu speranță și un optimism care la început mi-era aproape străin. Am tras tare ca să ajung bine, sănătoasă, întreagă. Am muncit cel mai adesea cu drag, deși câteodată abia găseam motivație să mă dau jos din pat. Am făcut compromisuri și-am încercat să fiu mai înțelegătoare. Am evitat certurile și am apreciat oamenii din jurul meu pentru ceea ce sunt. Am căutat partea plină a paharului (și am băut-o 😛 ). Mi-am înghițit niște lacrimi, am vărsat niște bucurie, am fost și sarcastică și de treabă. Cam ca-n viață.

Așa că de sărbători, când vom fi liberi împreună, cu familia și pisicile, vreau mâncare bună pe care s-o facem cu voioșie și oameni dragi cu care s-o împărțim. Vreau să dau cadouri care să aducă bucurie oamenilor cărora le sunt recunoscătoare că au fost alături de mine și au avut răbdare. Vreau căni cu vin fiert și un brad simplu. Vreau zăpadă și colinde. Și liniște și pace.

Și vreau să mă bucur cât mai mult, chiar dacă e infantil sau precoce. Am nevoie de Crăciunul ăsta.

About anne

Inimă tânără, suflet bătrân.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top