You are here: Home » Episoade » Deștepții ăia care știu ei mai bine
Deștepții ăia care știu ei mai bine

Deștepții ăia care știu ei mai bine

M-am săturat de deștepții ăia care știu ei mai bine. Mă duc la dentist: vaaaai, dar ce-i cu implantul ăsta? păi și cum, nu știți că vă trebuie nuș-ce fel de pastă de dinți? dar cine v-a zis că așa se face? etc. Mă rog, acum am găsit o bomboană de femeie, dar e o excepție, după cum bine vă puteți imagina. Mi s-a dat o rețetă cu antibiotice: aveți alergii? preferințe? Zic ”nu, dar aș prefera un antibiotic ușor”. Desigur, mi-a dat augmentin, presupunând că n-am mai auzit în viața mea și că n-am destul creier cât să știu ce-i ăla sau să-l caut. Când încerc să explic unor medici că am anumite condiții delicate, neobișnuite, mă iau de sus, că eu nu pot participa activ la intervenții. Bine, mă, și uite așa m-a pompat o duduie cu dublul cantității maxime de anestezic, pentru o extracție de molar – că dacă m-ar fi lăsat să-i dau niște indicații, eu fiind pățită, ca să zic așa, ar fi fost o treabă. Nu mă dau deșteaptă, dar îmi cunosc organismul foarte bine. Cea mai tare fază a fost când m-am dus la coafor și duduia fără ținere de minte care mă tot tunde de vreun an m-a întrebat evident nemulțumită de felul în care erau făcute scările ”dar la cine v-ați tuns înainte?”. ”La făptura minunată care tocmai m-a întrebat asta. mă rog. de ce? e ceva în neregulă?”

M-am săturat de deștepții ăia care știu ei mai bine. ”Cine v-a făcut transplantul ăsta de inimă? Asta-i inimă? Păi trebuia să veniți la mine, nu să vă duceți la măcelarul ăla!”. ”Cine v-a pus gresia asta? E jale. Spargem tot, eu nu pot repara așa un dezastru!”. ”Ce-i cu plombele astea-n gură? Vaidemineaoleu, scoatem tot și punem implanturi frumos, aliniat, ca să mă pot mișca în voie prin cavitate, fără să mă preocupe situația dvoastră particulară.” ” Cine v-a instalat windowzu? Păi nu vedeți ce de erori? pfai, trebuie formatat, sau mai bine aruncat pe geam calculatorul cu totul!”.

Mă deranjează nu doar aerele astea de superioritate, că uneori poate au dreptate și sunt mai buni, dar și felul în care spun asta – în cazul în care mă jignesc. De ce presupui în mod eronat că eu habar n-am de nimic, și că doctorul/coafeza/dentistul/veterinarul/meseriașul la care am fost înainte n-a făcut ce-a știut el mai bine? De ce îți bați joc de încrederea pe care eu mi-am pus-o într-un om care – poate – m-a înșelat? De ce crezi că n-am discernământ nici cât o broască, să înțeleg că anumite situații cer anumite soluții și de ce nu admiți că poate nu cunoști toate variabilele? Poate casa mea e în pantă, și de-aia e gresia așa. Poate m-am dus la dentistul cel mai bun din oraș de la mine, că n-veam să merg la București de două ori pe săptămână, când eu lucram la Roman. Poate că am făcut ce-am știut mai bine, dar situația mea atât mi-a permis. Poate că n-am avut bani de anumite chestii și atunci am făcut niște compromisuri. Poate că atâta m-a dus capul și poate că omul ăla ”idiot” care a făcut o lucrare de orice fel, înaintea ta, s-a descurcat admirabil în peisajul de la vremea respectivă, și poate că te bate la curu gol în același domeniu, dar nu-ți dai seama de asta judecându-l după o simplă prestație. Și poate că știu mai multe despre mine decât știi tu, și sigur am ales ce-a fost mai bun pentru mine, cât m-am priceput.

M-am săturat de deștepții ăia care știu ei mai bine.

About anne

Inimă tânără, suflet bătrân.

2 comments

  1. Criticand pe altii, e ca si cum te-ai lauda pe tine. De asta se foloseste atat de des tehnica asta, pentru ca e eficienta. Si e eficienta pentru ca, criticand pe cei care ti-au facut o lucrare, te critica si pe tine, indirect. Dar nu te critica in fata, ca sa te poti supara, ci te critica pe la spate, criticandu-i pe cei in cu care ai lucrat.
    E un stil destructiv, care, pana la urma, tot impotriva lor se va intoarce. Asa ca nu-ti mai bate capul cu cei de genul asta. Si-o fac cu mana lor. 🙂

    • Adevarata problema este ca ma afecteaza lucrurile astea. As vrea sa nu fie asa, dar probabil ca ma indoiesc eu insami de mine sau ma tem sa nu isi faca cineva o parere gresita despre mine, prostii din-astea!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top