You are here: Home » Perspectivă » Dacă vă place de Badea, meritați să muriți, sper să muriți și … muriți!
Dacă vă place de Badea, meritați să muriți, sper să muriți și … muriți!

Dacă vă place de Badea, meritați să muriți, sper să muriți și … muriți!

Desigur, titlul este o ironie. Nu credeam că am să scriu vreodată despre așa ceva, dar…

Recent m-am plasat (singură, da) într-o polemică referitoare la Mircea Badea. Am un prieten care-l urăște cu pasiune, și nu pierde nici o ocazie să spună asta. Mie-mi place de omul ăsta (de fapt, de amândoi), și cred că se poate trăi în armonie chiar dacă nu avem aceleași gusturi.

Să revenim la fapte – niște prieteni (de FB) de-ai lui au sărit pe mine, că-s pesedistă sau  mai știu eu ce, că voiculescu și ponta și tot felul de lucruri și oameni de care chiar nu-mi pasă. Eu nu făceam politică. Am menționat clar că-mi place Badea pentru ce este el, nu pentru vederile sale anti-băsiste sau pentru îndârjirea de care dă dovadă uneori, ca un câine de luptă care mușcă și nu mai dă drumul pentru nimic în lume. Că mă amuză când face mișto de articole din revistele glossy sau de melodii cretine, și că (în opinia mea) are un vocabular mai dezvoltat decât mulți alții. Nu contează, lumea a făcut piș pe cuvintele mele și a continuat să facă spume la gură. Ba chiar mi-au recomandat niște articole despre el, ca și când eu n-aș fi fost în stare să gândesc pentru mine, și m-aș fi ghidat după Mantzy, de exemplu. N-am nimic cu cel din urmă, e amuzant, dar ceea ce scria el despre Badea era referitor la una din emisiunille ”În gura presei”, pe care le pot urmări singură, fără comentarii pe text. Eu eram parțial amuzată, parțial șocată de cât de agresivi (în mod nejustificat) erau.

Să vă dau vreo două exemple?

Cum poti crede ca un om in deplinatatea facultatilor mintale ar putea fi fanul unui retardat irecuperabil?  parerea mea e ca oamenilor pro-badea sa le dai block!

și, cel mai tare:

Problema este ca voi toti cei care strigati sus si tare ca badea zice numai adevaru` si ca le da pe fata si ca ponta este taticul zeilor tuturor, sunteti profund indoctrinati de un sistem bolsevic ce a ajuns la putere doar pentru ca presedintele a dorit ca toti cetatenii acestei tari sa vada cine sunt cu adevarat sarlatanii din PSD & co.

Menționez încă o dată că n-am zis nimic de politică, doar de omul Mircea Badea, un individ mai greu de înghițit, dar care, ce să vezi, e pe gustul meu.

Și mai eram și destul de naivă încât să-mi imaginez că oamenii ăștia poartă discuții. Sincer, mi-au lăsat impresia de haită de câini abuzați, care mușcă pe oricine, atât de frică le este. Mi s-au părut violenți verbal în mod nejustificat, că eu nu eram acolo ca să aibă ei pe cine scuipa. Desigur, am fost singura care a recunoscut că îl apreciază pe Badea, fiindcă am considerat sincer că nici un om nu merită judecat strict pentru vederile sale politice, sau pentru preferințele în materie de emisiuni de televiziune, mâncare, rasă, sex sau orientare sexuală, vârstă, etc. Dar am greșit în presupunerea mea, ceea ce, desigur, nu e nici o tragedie.

Deci eu sunt nașpa pentru că-mi place de Mircea, da? Păi care-i problema? Pe băsescu nu-l pupă destui în fund? Sau pe voiculescu îl pupă mai mulți decât ar merita? Că amândoi au furat, dar credem că unul mai mult decât celălalt? Și de ce mi-ar păsa mie de faptul că un bun prieten e băsist? Treaba lui, doar nu candidez la președenție și mă așteptam la votul său. Chiar a ajuns culoarea politică un criteriu de-a ne alege prietenii?

În loc să fim solidari cu toții împotriva lor, fiindcă, hai să fim serioși, n-avem de unde alege, nici unii nu sunt mai buni decât ceilalți, noi ne urâm, ne arătăm cu degetul și ne punem la colț pe coji de nucă, ne jignim și ne scuipăm, după care ne vindem pentru o găleată de mălai. Țara asta nu e așa din cauza lui băsescu nici a lui voiculescu, ci mai ales din cauza noastră. Cred că cel mai mare deficit nu e cel financiar, ci de solidaritate. Și până n-o să învățăm asta, eu o să fiu proasta căreia îi place de Badea și ei vor fi cavalerii luminii care arată întregii societăți cine-s comuniștii. Sau ceva de genul.

Foto – de pe FB de la Mircea Badea Chiar El 🙂

About anne

Inimă tânără, suflet bătrân.

6 comments

  1. Are un vocabular mai dezvoltat decât mulți alții atât timp cât e în direct. După ce cade cortina, bogăția lui lingvistică se manifestă în alt sens. Tocmai pentru „calitățile” lui de om nu-mi place; că altfel, nu-i bătut în cap. Și evident că spune și chestii ok, așa se face. Trebuie să dea ceva. Ești sigură că el e obiectul admirației tale și nu tipologia pe care o are/manifestă? Am senzația că multe fete îl plac.

    • Majoritatea prietenilor și cunoștințelor mele nu-l suportă. Așa că nu știu dacă îl plac mai mult femeile sau bărbații, sau de ce. 🙂

    • Eu îl suport și dacă îmi apare în față (pe ecranul televizorului sau pe monitor), nu-l închid automat. Dar nu-mi fac iluzii în ce-i privește persoana (cum, se pare, îți faci tu). 🙂

  2. Lui tata ii place de el. Eu il gasesc cam plicticos, adica nu mi se pare ca zice ceva nou sau interesant niciodata, dar adevarul e ca nici nu ma intereseaza despre ce vorbeste, adica tocmai chestia aia de a arata prostia si ipocrizia omeneasca si posibilul ei comic, pt ca de obicei eu prefer sa ignor sau sa uit ca exista si sa nu le bag in seama, pur si simplu nu suport atat de mult aratatul cu degetul la diverse defecte si erori umane, chiar daca o fi ceva importantpt unii satiristi importanti gen Voltaire, care insa totusi, spre deosebire de Badea, a creat tocmai personajele iubite de mine, Candide si prof Panglos…pe care eu pe undeva simt ca totusi ii iubea, nu I-a creat doar ca sa faca misto de ei, (cam la fel ca si dl IL Caragiale despre care sunt sigur ca isi iubea personajele cele mai ridicole), pt ca daca acesti autori nu si-ar fi iubit semenii, inclusiv pe cei cu defecte, cotupti, lenesi, ingusti la minte, deficitari, etc, efectiv nu ar fi fost in stare sa creeze asa personaje…dar Badea mie nu mi se pare creator, doar aratator, adica arata cu degetul anumite chestii si face misto de ele…dar de fapt asta e si meseria lui, de scriitor sau realizator jurnalist, nu de scriitor care creeaza…adica eu niciodata nu l-as interzice pe Badea la TV, insa sunt un pic suparat ca nu am alternativa unui canal TVR cultural, (teoretic, ca parctic nu ma uit eu la TV de destula vreme, mai mult citesc de pe Internet si daca imi place articolul dau click si pe videoclip), adica pe mine ma intereseaza din presa si artele si cultura, nu numai evenimentele zilei, mi se pare ca presa e mai saraca si mai stridenta si mai obositoare daca nu pare a fi in stare sa lege cotidianul de trecut sau poate si de viitor (la nivel imaginativ si de ridicat probleme de etica, adica SF de calitate, nu doar de horror), desi stiu ca asta e mai mult rolul literaturii decat al presei, insa asa imi place mie, parca asa simt eu ca ma relaxez mai bine, pt ca eu nu ma uit la TV sau la presa ca sa ma alertez, ci ca sa ma relaxez…ma rog, vreau si eu chestii asa imposibile…dar adevarul e ca eu prefer sa motai asa linistit, nu sa ma agit daca vine vorba de cotidian…

  3. Adica massmedia din Romania mie mi se pare ca e mereu interesata de campaniile politice si chiar si re arte de event-uri si personalitati, si cand vine vorba despre istorie o da in SF, iar cand vine vorba de prezis viitorul o da in istorie, adica mai mult gen horoscoape si Nostradamus…inteleg ca si horoscoapele sunt importante, ca si mie imi place astrologia chinezeasca, dar mai simt asa nevoia unor altfel de perspective mai noi uneori, nu doar prezentat eventuri din aceleasi vechi perspective, pe mine ma intereseaza si alte maniere, eu in sensul asta caut noutati, sa mi se deschida lumi noi in fata, nu asa un peisaj static doar cu diverse personaje angajate in acelasi fel de cursa si de competitie, ca mi se pare deprimant, desi stiu ca in natura umana exista meteu si niste chestii vechi perene si constante, insa exista si o nazuinta pt lumi noi, nu neaparat senzatii noi, efectiv lumi noi, care sa aduca aceleasi senzatii vechi familiare, preferabil desigur de placere, dar e ok si putina anxietate si putina tristete, si putina uimire, vreau de la presa imposibilul, vreau sa fie dupa ce vreau eu, ca si cum as fi un dictator care vrea ca lumea din jur sa I se conformeze confortului lui personal…nu e bine ce vreau eu, e imatur plus e totalitar…cred ca e mai bine sa fie de fapt asa cum este, enervant si strident, circ, balci, panarama, Commedia del Arte incontinuu, mereu si mereu…of, nu se mai termina odata aceasta tranzitie postrevolutionara…dar poate e mai bine sa nu se termine, ca daca se termina, dupa aia vin chestii poate mai grave, Doamne fereste, razboaie mondiale, pe cand asa cu Badea, e semn de pace si stabilitate…

  4. imi place Mircea Badea. Mi se pare amuzant si foarte inteligent. Omul isi sustine opiniile si spune ce gandeste. Nu inteleg ce-i cu ura asta, ba ca-i alba ba ca-i neagra…mai bine-ti vezi de viata ta…`don’t point your fingers at me if your hands are dirty`…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top