You are here: Home » Episoade » Rezumat de săptămână gătată, nu ratată
Rezumat de săptămână gătată, nu ratată

Rezumat de săptămână gătată, nu ratată

Să nu pierdem din vedere evenimentele marcante ale săptămânii anterioare:

  • Ne-am pierdut noaptea în Ferentari. Într-o zonă în care nu mai era iluminat stradal și, după cum ar zice un intro: cam pe-acolo unde no white man has gone before. Erau țigani cetățeni români de etnie rromă în fața crâșmelor, alții care se plimbau pe străzile delimitate de ruine și gunoaie… O, da, adrenalină de-am crezut că mor de inimă. Asta a fost o plimbare într-o zonă a Bucureștiului pe care n-am mai văzut-o. Doamne-ajută să fie o experiență de genul ” o dată-n viață”.
  • Am făcut cele mai bune paste cu sos alb. Habar n-am de ce am mâncat ca fraierii doar sos roșu până acum. După ce ne-am ghiftuit ca niște nemâncați somalezi, arătam ca niște greieri. A meritat fiecare îmbucătură.
  • Am muncit haotic, astfel că habar n-am avut că e duminică decât dimineața, când am făcut ochi, și puțin înainte de miezul nopții, când oricum nu mai era relevant.
  • Mă simt mai bine, fizic. Psihic, sunt o epavă, dar am înțeles că vine 1 mai (mda, unu mai prost ca mine) și să vezi atunci cum nu facem noi nimic sau, mai bine zis, cum facem nimic, cu talent și măiestrie.
  • Am făcut primul cheesecake al vieții mele (care, culmea, e bun).
  • Pisica e bine, mulțumim de întrebare. Desigur, e o teroristă, dar despre asta … în alt episod.
  • Cei 3 cactuși mititei și bambusul care nu e norocos doar cu numele (că încă face fotosinteză) trăiesc. Deocamdată.
  • Am primit aprecieri în legătură cu munca mea. Ceea ce, desigur, nu a redus din oboseală… dar ce inimă-mi bătea în piept când ochii se zbăteau să stea deschiși… 😀

Pe curând, oameni buni! Mă duc să mănânc iar ca un porc și să dorm ca un măgar. Parcă viața sănătoasă era invers, nu? Oricum, am planuri de nano-călătorie pentru viitorul apropiat. Sper că voi mergeți cu toții la mare, astfel încât eu, Egoista, să nu mor de bătrânețe în trafic. 😀

Foto antet + altele simpatice: pe-aici

About anne

Inimă tânără, suflet bătrân.

4 comments

  1. Vreau si eu sa ma laud cu ceva ! Am gatit in premiera andive pt Paste si chiar mi-au placut ! Am fost asa de entuziasmat incat acum caut o reteta pt a gati ceva de Rusalii ! Desigur ca nu voi mai gati niciodata acelasi lucru de 2 ori. Eu in mod repetat nu gatesc decat cel mult oua si mamaliga, altceva nu stiu sa gatesc. Insa m-am invatat minte de cand am gatit cozonac prima oara si a iesit ff bun, insa pe urma am facut greseala de a incerca si a 2a oara si nu a mai iesit. Asa ca de atunci daca e sa gatesc ceva nou, nu incerc decat o data ca sa iasa bun, plus desigur cel mult o data la 2 ani si cu ocazia unei mari sarbatori. De ex o data am gatit supa de gaina de Craciun, si a iesit si aia ff buna !

    • Andive? N-am fost tentată niciodată… Mi se întâmplă și mie să nu-mi iasă a doua oară, sau a treia, dar insist, dacă mi-a plăcut când cu ”norocul începătorului”. 😀

      • Eu mai mancasem de vreo 2 ori dar uitasem total de ele, si chiar inainte de Paste le-am vazut si m-au intrigat in mod dublu, pt ca pe lb daneza se cheama “salata de Craciun”, plus ca astea erau si din Olanda, o tara pe care am cam facut-o cu ou si cu otet de mai multe ori decat ar fi cazul probabil, asa ca ma simteam oarecum vinovat de lipsa mea de sprijin fata de economia ei, asa ca pur si simplu nu am putut sa rezist ! Insa eu inainte nu mancasem decat andive crude, dar acum m-am pregatit temeinic, am studiat diverse retete pe lb franceza, le-am adaptat cu ce aveam in casa, alegand sa sustin si economia Italiei ca aveam niste cascaval italian, plus a Germaniei, ca aveam niste crutoane cu gust de mustar si miere din acea tara, plus a UK, ca aveam niste sare din Anglia, iar uleiul a fost tot olandez, plus mai aveam si niste vin italian si niste ceapa verde daneza, plus niste pui danez, ca sa nu se supere si tara gazda, si desi am scapat cam multa sare plus si cascavalul si crutoanele erau si alea sarate, asa ca au iesit initial potroaca, dupa aia am mai pus niste apa norvegiana Voss, si am reusit sa le repar, plus le-am mancat cu niste paine frantuzeasca, desi era de productie daneza, dar asa se chema, si le-a conferit atat un gust bun cat si o imagine placut
        diplomatica ! Am fost chiar ff mandru de mine !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top