You are here: Home » Mufi » Un LIKE pentru Muf, vă rog
Un LIKE pentru Muf, vă rog

Un LIKE pentru Muf, vă rog

Am menționat pe FB faptul că pisicuța mea, Mufi-ursulețul, participă la un concurs organizat de Atelierul de Print. Este vorba despre feline în ipostaze artistice, iar invitația a venit de la o prietenă virtuală care m-a anunțat cu privire la eveniment pentru că … fata mea este model.

DSCN4489

Link eveniment: https://www.facebook.com/events/204271513088199/

Dacă doriți să vă exprimați aprecierea cu privire la Mufarina mea dragă, vă invit să votați, cu un clasic ”like”, poza care apare în antet, astfel: intrați pe pagina de FB a Atelierului de Print (aici), o căutați pe Mufette în timp ce-i admirați pe ceilalți concurenți, sau, și mai bine, votați direct – adică like, evident-  fără să stați pe gânduri, aici. Deși pe pagina de concurs nu este menționat un mic detaliu, vă spun aici că băscuța pe care o poartă Muf este croșetată chiar de mine, în ziua în care am scos micro-arsenalul meu de pictat și am chinuit-o ca să-mi iasă cadrul. Evident, n-am avut succes, fiindcă n-a fost chip să țină chipiul pe cap. Inițial i-l legasem sub ”bărbie” cu o cordeluță, dar a sărit din loc și a luat-o la goană prin casă până când i-a căzut. Fotografia care a intrat în concurs a fost noroc chior, fiindcă era deja obosită și pe punctul de a adormi.

Textul trimis de mine era următorul:

Miau!
Mă numesc Muf, sunt o fetiță de doi ani și vreo două luni, și vă prezint, cu toată rușinea, momentul meu de lipsă de inspirație. Fir-ar ele de pensule și băscuță și pânză și șevalet și lumină naturală, că tot n-am simțit scânteia creației și, din păcate, n-am realizat ceva care să vă dea pe spate. Dar să nu ne pripim să ne descurajăm, fiindcă … cine știe? poate ajung eu însămi subiectul unui tablou! Și atunci nici c-o să se mai pună problema să pictez pentru mâncare, ci doar de plăcere.
Până una-alta, mă duc să trag un pui de somn, în așteptarea muzei.
Să mă treziți în eventualitatea în care devin celebră, ok?

Și având în vedere că mâna întinsă care nu spune o poveste nu primește nimic, o să vă spun o istorioară nu foarte recentă dar necunoscută celor care nu ne sunt prieteni. Acum ceva timp am făcut ordine în balcon și am reorganizat toate nimicurile, proces în urma căruia am rămas cu o cutie mare de plastic, de culoare roz-intens, crăpată într-o parte, care urma să fie dusă undeva sau aruncată sau, în fine, îndepărtată din spațiul în care locuim. Până să apucăm să punem toate la loc, Mufette deja își făcuse culcuș în această cutie, înainte să apuc să o curăț de praf, spre disperarea mea. Am spălat-o, văzând că-i place atât de mult, și am lăsat-o să se joace acolo, sperând că se plictisește. Numai bine că n-a fost așa. În ciuda faptului că i-am cumpărat căsuță și încă un coșuleț, ea preferă tot felul de locuri insalubre și nesănătoase (de exemplu, stă în curent, motiv pentru care i se agravează problemele pe care deja le are cu ochii). Acolo se ascunde când o cert, acolo se spală riguros și tot acolo se duce când n-o bagă nimeni în seamă și e tristă. La un moment dat îi pusesem un prosop pufos în nenorocita asta de cutie (care trebuia să ia calea reciclării, repet), dar nu s-a mai apropiat, deci … practic, n-am decât să-mi văd de ale mele fără grija ei, că oricum nu stă unde vreau eu și unde ar fi normal, după mintea mea.

Hai că vă arăt și vreo două poze, poate vă înduioșez și vă conving. 🙂

DSCN4657

 

DSCN4671

Cam atât.  Ah, nu uitați, LIKE. Vă mulțumim anticipat. 🙂

About anne

Inimă tânără, suflet bătrân.

3 comments

  1. LIKED! Si mult succes Muf! Ale mele cam stau pe unde le pun eu, am avut un singur insucces cu o pernuta care le electriza blanita, dar am inteles motivul si le-am lasat sa stea pe unde vor. E adevarat ca pisicile mele sunt maidaneze imperiale.

    • Multumesc. M-a incurajat faptul ca Muf a castigat un concurs organizat de tine, hihi.
      Iar Mufi sta si ea unde o pun, dar nu pentru mult timp. E docila, dar are totusi personalitate. Ma enerveaza ca am cautat mult timp o casuta pentru ea, si nici n-a binevoit sa doarma macar o data in ea. Totusi, acolo isi ascute ghearele, deci n-a fost chiar degeaba.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top