You are here: Home » Episoade » In dă hood of dă Bucharest. Gangsteri de România
In dă hood of dă Bucharest. Gangsteri de România

In dă hood of dă Bucharest. Gangsteri de România

Experiența cumpărăturilor în București este … ceva deosebit. Pe lângă faptul că mănâncă timp cât nu-ți imaginezi, ca un naiv (vorbesc în dreptul meu mai degrabă), este și plină de peripeții. Alte aspecte au fost discutate mai demult (aici), azi mă voi referi strict la aventurile de aseară.

Mie-mi place să am sâmbăta liberă. Din cauza asta, fac următoarele eforturi: țin casa curată sau bag o tură de șmotru serios vineri seara, și merg la cumpărături de cât mai puține ori, aprovizionându-mă temeinic. Aseară, pentru că era impus de situație (adică de ciulinii care se rostogoleau în pustiul frigiderului), am fost să aruncăm cu bani în supermarket. Nu mai fusesem de mult la Lidl, și-mi aminteam cu drag de niște crochete de pește, un fel de fast-food pe care mă gândeam să-l încropesc repejor atunci când ajungeam sleită de puteri acasă (estimam eu pe la 10), dimpreună cu un sos de iaurt gras, mărar și usturoi, așa că am făcut un prim pit-stop acolo. Pe drum, mare aglomerație mare.

La un semafor, așteptând cuminți, Alfa-Dude se holbează insistent la câteva mașini, în față. Eu nu înțeleg de ce nu e atent la mine, și-l trag de mânecă și de limbă, iar el nu și nu. Apoi îmi zice ”ăla din față are pistol cu bile”. Când mă uit eu mai bine, un individ stătea la geamul șoferului primei mașini, un Renault Clio, iar gagiul din interior se zărea cumva aplecat în dreapta. Câteva secunde mai târziu, ”atacatorul”, și anume un țigan cetățean român de etnie rromă se îndrepta către mașina din spatele celei menționate anterior, cu un pistol negru în mână. Deci da, avea un pistol cu bile.

N-am înțeles prea bine ce s-a întâmplat, ce motive de răfuială aveau cei doi – înafară de atitudinea de câcat a țiganului cetățeanului român de etnie rromă. Și m-am gândit … asta-i țara în care trăim?

Am ajuns la Lidl, și absolut întâmplător ”victima” din Renault a oprit tot acolo. I-am urmărit când eu ieșit din mașină: pe el și cele două fete care-l însoțeau. Am mers puțin în spatele lor, și am auzit o discuție în care el era parțial amuzat de situație, și povestea cum habar n-avea ce dracu îl apucase pe țiganul nenorocit cetățeanul român de etnie rromă.

Nu mai poate omul să se ducă liniștit la cumpărături, că se trezește în mijlocul sau pe lângă reglările de conturi ale unor handicapați care, în urma unei distracții deosebite la bâlci, își achiziționează arme ”albe” și fac legea după capul lor gol. Băi nene, ăștia cum trăiesc? Cum nu-i înghite pământul? Cum nu mor naibii de cât de proști sunt? Și la cât de troglodiți și oligofreni pot să fie, cum o duc atât de bine? Țiganul cetățeanul român de etnie avea un Audi A6 sau ceva de genul ăsta. Deci … mda.

Foto: deviantart.com

About anne

Inimă tânără, suflet bătrân.

9 comments

 1. Da…este un subiect destul de sensibil, din pacate copii acestor handicapati, prosti, trogloditi, oligofreni ne vor plati noua pensia (cei care vor mai ajunge la pensie, cel putin).

 2. De ce sa fie trist la pensie,mai ales daca apucam una ?! Desigur daca nu apucam una va fi mai trist…zau, sunt tare ingrijorat in legatura cu asta, nu stiu ce am sa mafac, deoarece eu doresc sa traiesc cat pot de mult, desigur intretinut de altii, preferabil cat mai multi bugetari, ca sa nu ma simt asa vinovat cum as fi daca m-ar intretine doar o singura familie…ca eu sunt ff costisitor, plus pretentios, zau, va fi un chin pt aia care s-or procopsi cu mine la azil…dar tocmai de aia doresc sa evit a ma deplasa in tari in care e legala eutanasia, ca sa nu fie nimeni tentat cumva vreodata sa cada in pacat din cauza mea…mai bine ne chinuim asa impreuna, eu si poporul respectiv, decat sa isi piarda cineva sufletul si sa nu mai ajunga in Rai si pe urma sa dea vina tot pe mine…

 3. slabe sperante de pensie….parerea mea ca vom munci pana in ultima clipa…daca lucrurile merg in acest sens!

  • Sincer, eu cred că nu apuc pensia. Ori fiindcă va fi cum zici tu, că vom munci până la adânci bătrâneți, ori pentru că voi trăi atât de intens încât n-o să mă văd pe la vârste înaintate. 😛
   Oricum ar fi, eu spun că-i prea devreme să ne gândim la asta.

 4. Toată lumea vorbește despre pensie (Dragoș, moșneagule, de ce-ai adus vorba? 😛 ).
  Nu zice nimeni nimic de troglodiții violenți? =))

 5. Subscriu,

  Eu de cativa ani am devenit xenofob in ceea ce ii priveste pe acesti “respectabili’ cetateni.Nu contest ca exista si 1% oameni cumsecade printre ei, dar NU SE MAI POATE.Si mai grav mi se pare ca foarte multi romani sunt tiganizati, manelaria e la putere, si li se acorda multa atentie pozitiva.O sa ajungem sa ne fie frica sa mergem pe strada, daca intr-un loc public sunt 2 rromi ( scuze tigani nu vad ce ne ferim sa le zicem asa, nigga’ e mai bine? ) acopera lejer cateva 10 de romani care isi vad de treaba lor.Si ce mi se pare f grav e ca is foarte uniti, in timp ce noi nu bagam, nu stim, nu zicem nimic ca e tigan, asa ca isi permit sa faca ce vor.Stiu ca nu am expus nici o noutate, dar am simtit nevoia sa zic si eu ceva.

  • Exact așa cum ai precizat și tu, termenul ăsta (țigan) nu se restrânge strict la cetățenii de etnie. De multe ori vedem români care au împrumutat cu succes din caracteristicile ”manelărești”. Treaba cu solidaritatea e cea mai importantă, și ai punctat foarte bine aspectul: pentru că noi nu suntem uniți, ei își permit orice.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top